Kiderült, mikor tér vissza a tél
Fotó: Illusztráció

Ma sűrű köd nehezíti a közlekedést. Viszont jelentős lehűlés ebben az évben már nem jön, az enyhülés a következő napokban is folytatódik, így karácsonyt követően szilveszterkor sem fog havazni.

Az északkeleti részeken marad a borult, párás idő, dél, délnyugat felé haladva viszont néhány órára kisüt a nap – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján.

Az éjszaka nagy területen képződött tartós, sűrű köd fokozatosan mindenütt feloszlik. Estétől ismét romlanak a látási viszonyok, legnagyobb valószínűséggel az Északi-középhegység környezetében kell nagyobb területen sűrű ködre számítani.

Napközben már csak az északi részeken számíthatunk helyenként esőre, majd késő este északnyugat felől újabb csapadékzóna érkezik esővel.

A délies szelet több helyen is élénk lökések kísérhetik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet az északkeleti részeken 2, 5, míg az ország délnyugati felén 6 és 12 fok között alakul. Késő estére 1 és 7 fok közé csökken a hőmérséklet.

Jelentős lehűlés ebben az évben már nem jön, karácsonyt követően szilveszterkor sem fog havazni – olvasható az Időkép cikkében. 

Az enyhülés a következő napokban is folytatódik, karácsonykor többfelé elérjük a 10 fokot, sőt az ünnep második napján délnyugaton 15-16 fok is lehet.

Kedden feltámadó széllel ugyan átvonul fölöttünk egy hidegfront, de jelentős lehűlést nem hoz, ezt követően pedig ismét délnyugatira válthat az áramlás, így jelentős lehűlés, télies fordulat az év utolsó napjaiban sem várható.

Havazni nagy valószínűséggel szilveszterkor sem fog.

 

Forrás: hirado.hu