Kiemeledő számokat produkált a SZÉP kártyás költés: top 5-be került Nyíregyháza!

Több mint 9 milliárd forintot használtak fel keretükből a K&H SZÉP-kártya birtokosok a legnépszerűbbek számító turisztikailag is kiemelt településeken ezen a nyáron. A legfelkapottabb nyári helyszínnek Siófok, Balatonfüred és Sárvár bizonyult. Ám a top 5-be Hajdúszoboszló és meglepetésre Nyíregyháza is bekerült.  

A három nyári hónapban 5 százalékkal többet költöttek a K&H SZÉP-kártya birtokosok a tavalyi év azonos időszakához képest. Összesen több mint 9 milliárd forintra rúg a felhasznált összeg.  A teljes forgalom az év első nyolc hónapjában átlépte a 20,6 milliárd forintot, ami azonban még így is 2 százalékkal elmarad az egy évvel ezelőtti eredményektől. Legnagyobb forgalom a hazai fürdővárosokban volt. Sorrendben Siófokon, Balatonfüreden, Sárváron és Hajdúszoboszlón költötték a legtöbbet a kártyabirtokosok.

Nem fürdővárosként egyedül Nyíregyháza került be a top 5-be.

Volt miből fedezni a nyári kikapcsolódást, ugyanis a három hónap alatt közel 8 milliárd forint jóváírás történt a kártyabirtokosok számára, ami 7 százalékkal magasabb a tavalyi, ebben az időszakban történt jóváírásoknál.

Az év első nyolc hónapját vizsgálva több mint 20,4 milliárd forint juttatást fizettek a cégek a kártyabirtokosoknak, ami 9 százalékos növekedést jelent az elmúlt év azonos időszakához képest.