Kiemelkedő sikert ért a kölcseys diák a Nemes Informatika Versenyen

A hatosztályos gimnázium tanulója, Czakó Lóránt (8.d) a Nemes Tihamér Országos Informatikai Tanulmányi Versenyen idén, az egyes korcsoportban a legmagasabb pontszámmal jutott a döntőbe. Bodnár Mihály igazgatóhelyettes tanítványának március 23-án szoríthatnak társai, hiszen akkor rendezik a döntőt Budapesten, az ELTE Informatikai Karán.  

Közel egy évtizede működik informatika tagozat a Nyíregyházi Tankerületi Központ fenntartásában működő Nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnáziumban. A diákok négy éven keresztül heti négy órában tanulják a tantárgyat. Fontos, hasznos, használható tudás birtokába kerülnek, így sokan választják közép és emelet szinten is érettségi tárgynak a digitális kultúrát. (korábbi nevén az informatikát). A népszerű érettségi tárgy hasznos lehet azoknak, aki mérnöki, műszaki pályákra készülnek, de profitálhatnak belőle az orvosira készülők is. 

Ősszel, az előrehozott érettségin is született 100 százalékos illetve 90% feletti eredmény, ami egyáltalán nem számít ritkáságnak a belvárosi gimnáziumban. A diákok mire eljutnak addig, hogy a végső megmérettetésen adjanak számot tudásukról, rengeteg versenyen vannak túl. Az iskolában kiemelten foglalkoznak a tehetséges tanulókkal, részükre tehetséggondozó órákat és egyéni felkészülési lehetőségeket is biztosítanak a pedagógusok. Ezeknek megvan az eredménye, hiszen a kölcseysek rendszeres, eredményes résztvevői a különböző vármegyei és országos versenyeknek.