Kiemelt figyelem az egészségügyre

 

Az elmúlt években nagyon sok egészségügyi fejlesztés valósult meg Nyíregyházán a városvezetés támogatásának köszönhetően. Voltak olyanok, amelyek száz százalékos európai uniós támogatásból jöhettek létre, de voltak olyanok is, amelyekhez önkormányzati önerőre volt szükség. A Jósa András Oktatókórház területén felépült a Tömbkórház, új sürgősségi épület helikopter leszállóval, új rehabilitációs épületbe folytatódhat a gyógyító munka, illetve számos nagy értékű eszköz is érkezett az intézménybe.

 

Jelenleg is zajlanak kivitelezési munkálatok, például most épül a parkolóház és egy óvoda a kórház területén.

 

Nemrégen adták át a kívülről és belülről megújult kis SZTK épületét, de a körzeti orvosi rendelőket is felújították a város több pontján. Megvalósul az egészségügy elektronikus fejlesztése, új mentő autók érkeztek és bevezették a 24 órás ügyeletet. Kiemelten fontos szerep jut a prevenciónak, a város támogatja azokat a nonprofit szervezeteket, amelyek a rendezvényeken szűrővizsgálatokat végeznek és számos mozgásösztönző lehetőségeket biztosítanak a Nyíregyházán élők számára.

 

Kondiparkok és focipályák


– Nagyon fontos a Mozdulj Nyíregyháza program is. Az infrastrukturális fejlesztéseink is ide kapcsolhatóak, hiszen 18 szabadidő kondiparkot építettünk a városban és ezt az emberek használják is. Fontos az egészségünk érekében, a betegségek megelőzése érdekébe, és az óvodákban is 15 ovifoci pályát hoztunk létre, 7 iskolai tornatermet újítottunk fel eddig. Ezen a területen is sok minden történt Nyíregyházán, ami közvetlenül vagy közvetve segíti azt, hogy egészségesek legyünk – mondta el dr. Kovács Ferenc Nyíregyháza polgármestere.


A sóstói fejlesztések nagy része is szorosan kapcsolódik az egészségügyhöz, hiszen az élményfürdő mellé egy modern gyógyászati központ épült, ami első sorban a mozgásszervi betegségek kezelését segíti, de turisztikai szempontból is kiemelkedő.

 

Kanócz Rita