Kihagyott helyzetek után vereség
A kiesés elől menekülő Haladás vendége volt a Nyíregyháza Spartacus.

OTP Bank Liga, 28. forduló

Haladás–Nyíregyháza Spartacus 3–1 (0–1)
Szombathely, 1945 néző
Jv.: Solymosi Péter (Ring, Takács)

Haladás: Rózsa - Jánvári, Radó, Martinez (Grabant 81. p), Alcibiade, Iszlai, Nagy, Angyal, Gaál, Halmosi (Jancsó 84. p), Németh (Rocchi 46. p)

Vezetőedző: Mészöly Géza

Nyíregyháza: Ovszijenko - Fodor, Ivanovs (Arziani 78. p), Kovacevic, Bosnjak - Zofcák, Abdouraman (Dartsimelia 76. p) - Halenár, Pekár, Kostic - Seydi (Rezes 59. p)

Vezetőedző: Mátyus János

Az első lehetőség a 2. percben alakult ki, Zofcák szabadrúgása után Fodor fejelt, de Seydi lemaradt a csúsztatásról. A Haladás a 9. percben jutott el először a Szpari kapujáig, ekkor Ovszijenko fogta Németh lövését. Az első negyedórában a Szpari birtokolta többet a labdát, de nagy helyzetet nem sikerült kialakítani. A 19. percben a Haladás végezhetett el szabadrúgást, Németh jó lövését Ovszijenko hárította bravúrral. A folytatásban is szervezetten játszott a Nyíregyháza, és próbált támadásokat vezetni. Halenár lőtt távolról, majd Bosnjak is próbálkozott messziről, de mindkét esetben mellé ment a labda. A 34. perc viszont meghozta a vezetést a Spartacusnak. Zofcák szöglete után Fodor fejelt Juraj Halenárhoz, aki éles szögből a kapuba lőtt, 0–1! A szlovák légiós eddig gólpasszokat adott, most megtört a jég, és megvan az első bajnoki gólja Szpari-mezben. A 41. percben megduplázhatta volna előnyét a Szpari, amikor Halenár passza után Kostic adta középre a labdát, Seydi viszont nagy helyzetben mellé lőtt. Az első félidőben jobb volt ellenfelénél a Nyíregyháza, és megérdemelten vezetett a szünetben.

A második félidő egy Halenár-lövéssel indult, melyet Rózsa fogott, majd a másik oldalon Martinez labdája szállt mellé. A 49. percben Rocchi próbálkozott közelről, de Ovszijenko nagyot védett. Az 51. percben már ő is tehetetlen volt, amikor Radó lépett ki jó ütemben, és átemelte a labdát a nyíregyházi kapus fölött, 1–1. A gól után ismét a Szpari támadott bátrabban, Seydi volt nagyon aktív, akit nehezen tudtak tartani a hazai védők. Egy szöglet után Ivanovs robbant be középen, alig fejelt mellé. A 61. percben nagy helyzet maradt ki, Zofcák szöglete után Rezes fejelt kapura, Rózsa bravúrral védett. Több volt a helyzet a második félidőben, de nem sikerült megszerezni a második gólt. A 67. percben hatalmas ziccer maradt ki. Pekár beadásánál Rezes lőtt középen, Rózsa nagyot védett, majd a szöglet után Rezes alig fejelt mellé. Nyomott a Szpari, végig a Haladás kapuja előtt pattogott a labda. A 72. percben viszont egy kontrából gólt lőttek a szombathelyiek. Radó ment el a bal oldalon, középre passzolt, és az érkező Halmosi a kapuba lőtt, 2–1. A kapott gól után is támadásban maradt a Nyíregyháza, Mátyus János átszervezte csapatát, és több poszton is változtatott. Érkeztek is középre a labdák, a 88. percben Kostic beadásáról centikkel maradt le Rezes. Miközben a Szpari kitámadott, Radó kapott jó labdát középen, és egy csel után a kapuba lőtt, 3–1. A végén Radó előtt még egy nagy helyzet adódott, de Ovszijenko védett. A Szparinak sok helyzete volt, de a lehetőségeit jobban kihasználó Haladás megnyerte a találkozót.

Dankó László