Kihelyezett oltás – Több száz dolgozó kapott vakcinát

Több száz dolgozó kapott vakcinát az Egészségügyi Alapellátási Igazgatóság kihelyezett csoportos oltásainak egyikén. Bár a pontos adatokra még várni kell, az azonban elmondható, hogy sikeres volt az akció, csakúgy, mint az önkormányzati munkahelyeken végzett szemléletformálás is. Az előzetes eredmények alapján 40 munkavállaló kaphatott első, míg közel 300 második vagy harmadik oltást.

A Nyíregyházi Állatpark harminc dolgozója kapta meg a koronavírus elleni vakcina valamelyik adagját november végén, december elején pedig 62 főt oltottak be a Polgármesteri Hivatalban. Az Egészségügyi Alapellátási Igazgatóság kihelyezett csoportos oltást szervezett 6 helyszínen. Terv alapján történt, hogy a dolgozóknál felmérték az oltottságot és az oltási hajlandóságot – mondta el Csikós Péter, az Egészségügyi Alapellátási Igazgatóság igazgatója.

Utána leültünk és született egy olyan döntés, hogy legyen megfelelő tájékoztatás a dolgozóknak, egy szemléletformálás, hogy a magukat beoltóknál ez milyen egészségügyi pozitív hozadékkal jár.”

Dr. Szlávik János infektológus főorvostól bárki kérdezhetett a szemléletformáló online előadáson, ezt sikeresnek értékelte a város vezetése, ezért mobil oltócsoportokkal elkezdték a kihelyezett oltásokat.

Összesen 216 főt oltottunk be, holnap még 90 fő lesz beoltva, ebből 20 fő volt eddig az első oltás, holnapra várható még 20-30 fő, növekszik az első oltási kedv, ennek nagyon örülünk, és ez nagyon sok szempontból előnyös.”

A kampány eredménye a következő napokban derülhet ki, hiszen a napokban még folynak az oltások, valamint fel kell mérni azt is, hogy a kórházi oltópontokon és a háziorvosoknál hányan vették fel az oltást – tette hozzá Csikós Péter. Az igazgató elmondta, ezt követően lesz majd kiszámolható, hogy milyen sikerességgel zárult a kampány Nyíregyházán.