Kihirdették a győzteseket, nyíregyházi tűzoltó is a díjazottak között van

A Kelet-Magyarország napilap az idén első alkalommal, hagyományteremtő szándékkal indította el a hétköznapi hősök rovatát, amelyben olyan megyénkben élő embereket kerestek, akik a sajátjuk helyett mások érdekeit tartják szem előtt, akik az életüket arra tették fel, hogy segítsék embertársaikat, hozzáállásuk példamutató és követendő. A tanár, önkéntes, egészségügyi dolgozó, rendőr kategóriák mellett a tűzoltók között Bajusz István tű. százados, a Nyíregyházi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság szolgálatparancsnoka lett.

A százados idén húsz éve, hogy felszerelt tűzoltónak, a ranglétrát végigjárva beosztott, majd 1/1-es, ma pedig már szolgálatparancsnokként teljesít szolgálatot. Emellett mentőápolói végzettséggel rendelkezik és a katasztrófavédelmen belül a disaster medic képzés instruktora. Hivatása mellett a civil életben egy labdarúgó mérkőzésen is kamatoztatta az újraélesztésben megszerzett tudását, miután a pályán összeesett játékos életét sikerült megmentenie. A gyors segítségnyújtásnak köszönhetően ma pedig már egy-egy mérkőzésen együtt rúghatják a labdát.

A hétköznapi hősök kategória győztesének az elismerést Román István, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja, valamint Nyéki Zsolt, a napilap főszerkesztője adta át, majd Toldi András tű. alezredes, nyíregyházi tűzoltóparancsnok, István közvetlen előljárója gratulált elsőként az olvasók által legtöbb szavazatot kapott bajtársunknak.


Fotók: Dóka Imre tű. főhadnagy, Szabolcs MKI