Kilencedik félévét zárta a „Mozdulj Nyíregyháza”!

 Továbbra is igen népszerû volt a gerinctorna, a zumba, az aerobik és a fitt-jóga, illetve magas látogatói létszámmal mûködtek hétrõl hétre a pilates, a funkcionális tréning és a külterületeken indított gerinctorna foglalkozások – tájékoztatta szerkesztõségünket Hornyák Enikõ, az önkormányzat sportreferense.

Kicsik és idősek

Röviden összefoglalva: a vártnál is nagyobb sikert aratott az õsszel bevezetett szenior táncház, melyen egyre növekvõ létszámban jelentek meg a mozogni vágyó idõskorúak. A gyermekek számára szervezett „Mozduljka”, valamint a családi foglalkozások kínálata is tovább bõvült. Az elmúlt 3 hónap alatt igen népszerûvé vált a lövészet, az atlétika és a judo, illetve telt házzal zárt a családi tollas. A városlakók számára megnyitott tekecsarnok és lõtér is sok érdeklõdõ családnak kínált élményben gazdag vasárnapi kikapcsolódást. Az õszi sorozat széles körû kínálatában idén is családi hangulatban tartottak gyerekzumba, MediBall és gerincjóga órákat, továbbá igen aktív zsírégetés zajlott a nordic walkingon és a funkcionális edzéseken.

Hetente 2500-an

A program sikerének fõ kulcsa az emberi tényezõ: a benne részt vevõk hozzáállása – emelte ki a sportreferens. – Köszönjük az oktatók odaadó és lelkiismeretes munkáját, a tornatermeket és létesítményeket üzemeltetõk segítõ együttmûködését, és nem utolsósorban a foglalkozásokon részt vevõk aktivitását, hiszen hetente több mint 2500 nyíregyházi lakos bizonyítja, hogy van igény a közösségformáló és egészségmegõrzõ hatással is bíró ingyenes önkormányzati programra.

Folyt. köv.

A következõ év elõkészületei már zajlanak és 2018-ban új elemekkel kiegészítve folytatjuk! És aki még nem élt a „Mozdulj Nyíregyháza!” lehetõségeivel, bejelentkezhet az év utolsó foglalkozására: december 10-én Családi teke várja a családokat a Városi Stadionban – tekintett elõre Hornyák Enikõ.

(Szerzõ: Tarczy Gyula)

(A képen: Zenés gyermektorna is várta a kicsiket minden hétfõn a Kodályban)