Kilencedik meccsét is nyerte a Szpari
Tovább robog a labdarúgó NB III-ban a Nyíregyháza Spartacus.

Változtatott a védelmen Mátyus János a szerdai kupameccshez képest. Jagodics Márk a kezdőben kapott helyet, a kéztöréssel bajlódó Szokol Zsolt viszont ezúttal csere volt.

Tállya–Nyíregyháza Spartacus 0–1 (0–1)

Tállya, 500 néző

Jv.: Szilágyi Sándor (Berecz, Szabó)

Tállya: Tarr – Nyitrai, Bihari, Varga, Németh D., Németh B., Tóth, Horváth Benjámin, Horváth Bence, Brankovics, Tóth

Vezetőedző: Pachinger János

Nyíregyháza: Ovszijenko – Rubus, Jagodics (Szokol 80. p), Rakovic, Törtei – Ramos (Csorba 46. p), Zofcák, Kostic, Rezes (Farkas 80. p) – Pölöskey, Abdouraman

Vezetőedző: Mátyus János

Ezúttal is sok Szpari szurkoló elkísérte a csapatot, több mint kétszáz nyíregyházi drukker utazott el Tállyára. A pálya alaposan elázott, de játékra alkalmas. Az első lehetőség a Nyíregyháza előtt adódott, de Abdouraman fölé lőtt. Mezőnyjátékkal telt az első tíz perc, a csúszós fű nehezítette a játékosok dolgát. A 15. percben Kostic ment el a jobb oldalon, beadása után Pölöskey előtt adódott lehetőség, de kimaradt a helyzet. Az első negyedóra után többet birtokolta a labdát a Szpari, a játék a Tállya térfelén zajlott, a hazaiak főleg kontrákból próbáltak megindulni és veszélyeztetni. A 23. percben Zofcák ívelt be szélről, Rezes közelről lőtt kapura, alig ment mellé a labda. Majd egy szöglet után Jagodics pörgetett, de ő is pontatlanul. Nagy volt a nyomás a hazai kapura, folyamatosan támadott a Szpari az első félidő felénél, és több lehetősége is volt. Főleg Kostic és Zofcák volt aktív szélen, többször is becsapták emberüket, és érkeztek a beadások középre. A 34. percben Rezes végzett el szabadrúgást, de Tarr lehúzta a labdát Pölöskey elől. A 39. perc viszont meghozta a vezetést! Zoran Kostic kapott jó labdát a jobb oldalon, csinált egy cselt befelé, majd a kapuba lőtt, 0–1. Érett a gól, a hazaiak szinte csak védekeztek. Az első félidőben több találat nem született, vezetett a Szpari. A szünetben cserélt Mátyus János, Csorba lépett pályára Ramos helyett. Továbbra is a Spartacus birtokolta a labdát a második félidő elején, de bátrabb lett a Tállya is, egy húszméteres lövésnél Ovszijenko tenyerelte fölé a labdát az 55. percben. Abdouraman lépett vissza Ramos helyére, támadóból ismét védekező középpályás lett. Nem sok helyzetet hozott a játékrész első fele, a Szpari tartotta a labdát, de gólszerzési lehetősége nem volt, a Tállya pedig egyszer-egyszer eljutott a vendég kapuig, de a beadásokat rendre lehúzta Ovszijenko. A 71. percben Pölöskey cselezte ki védőjét, majd fél fordulatból lőtt, de az oldalhálóban landolt a labda, majd ismét Pölöskey próbálkozott, de az ollózását követően sem változott az eredmény. Hét perccel később egy lövés után az egyik hazai védő kezére pattant a labda, a játékvezető nem ítélt büntetőt, hiába reklamáltak a nyíregyháziak. A hajrá kezdetén többet kockáztatott a Tállya, a Szpari védelme azonban stabil volt. Az eredmény nem változott, a Nyíregyháza Spartacus kilencedik meccsét is megnyerte.

Dankó László