Kilencen hat klubból

Erőnléti majd labdás edzés szerepelt a nyíregyházi férfi kézilabdások mai programjában. Bécsi János alaposan megdolgoztatta a játékosokat, akik között sok az új arc. A jobbszélső Gidai Máté Szegeden is játszott, a jobbátlövő-irányító Tóth Patrik a PLER-ben kézilabdázott, az irányító Horváczki Márió pedig Algyőn szerepelt. A két beállós közül Priczel Bence tagja volt a strandkézilabda-Eb-n negyedik magyar válogatottnak, míg Székely Nikola a Ferencvárosban nevelkedett. A balátlövő Boda Tamás Dabasról, a szélső Gyimesi Ádám Balmazújvárosból érkezett. Gubó Alex visszatért Nyíregyházára, ő legutóbb Dabason játszott.

- Más szerepkörben játszottam Dabason mint itt korábban, főként védekezésben számítottak rám, és sikerült bajnoki címet szereznünk a Nyugati csoportban. A Nyíregyházával voltam már második és harmadik, már csak az aranyérem hiányzik – mondta Gubó Alex játékos.

 

További képekért kattintson a fotóra! (Fotók: Szarka Lajos)

 

Voltak távozók is nyáron. Kaplonyi Zoltán, Pánczél Zoltán, Braun Brunó, Erdős Zoltán, Illés Tamás, Bécsi Ádám és Csabai Gergő mellett a két gyöngyösről érkezett kézis, Sándor Ákos és Urbán Egon sem Nyíregyházán folytatja. Egy teljesen új csapatot kell így építenie a szakmai stábnak.

- Mindössze öt játékos maradt a tavalyi gárdából, és a két saját nevelésű fiatallal együtt kilencen érkeztek hat különböző klubból. Kell idő amíg csapattá érünk, de azon dolgozunk, hogy ez minél gyorsabban menjen. A célkitűzés az első hatba kerülés, ami nem lesz egyszerű, mert az NB-I-ből kiesett Balmazújváros és Mezőkövesd is a mi csoportunkba került - mondta Bécsi János vezetőedző.

A bajnokság szeptember 16-án kezdődik, és a Nyíregyháza első találkozóján az Ózd ellen lép pályára.