Kimagasló zays eredmények Székesfehérváron

A konferenciára az egészségügyi és a szociális képzésben tanuló diákok saját kutatómunkával kerülhettek be, melyet előzetesen egy független bírálóbizottság igen szigorú szempontok alapján értékelt.

Az rendezvényre 83 pályamunka érkezett be az ország szakgimnáziumaiból, melyekből 30 került a szakmai zsűri előtt előadásra.

A Nyíregyházi Szakképzési Centrum Zay Anna Egészségügyi, Informatikai Szakgimnáziumát és Kollégiumát ezévben az alábbi öt tanuló képviselte, és kimagasló szakmai teljesítményükért valamennyien díjazásban részesültek.

7. helyezést ért el Márton Edina ápoló szakos tanuló és Márton Rita gyakorló ápoló szakos tanuló közös pályamunkája, akik felkészítését Varga Lászlóné egészségügyi szakmai tanár végezte.

6. helyen Danó Julianna – Kocsis Kinga 15. a. osztályos ápoló szakos tanulók végeztek, felkészülésükhöz Szabó Elza egészségügyi szakmai tanár nyújtott segítséget.

Az 5. helyezett Márton Rita gyakorló ápoló szakos tanuló lett, felkészítő tanára Varga Lászlóné szaktanár volt.

A legnagyobb elismerést azonban Petróczki Zsófia 15.a. osztályos ápoló szakos tanuló vívta ki magának, hiszen ő 3. helyezést ért el, így az országos dobogós helyre került. Zsófi először vett részt ilyen rangos eseményen. A pályamunkájának prezentálása során már az első nap magával ragadta a konferencia valamennyi résztvevőjét. A tanuló felkészítését Illés Ilona tanárnő végezte, akit büszkeséggel tölt el a tanítványa által nyújtott teljesítmény és a kapott szakmai elismerés.