Kimaradtak a helyzetek - vereség a rangadón
Fotó:Trifonov Éva

Újabb telt ház, újabb rangadó. A Diósgyőrt fogadta a Szpari a Városi Stadionban. 

Nyíregyháza Spartacus - DVTK 0-2 (0-1)

Városi Stadion 8000 néző 

Jv: Bogár Gergő ( Becséri Gergely, Rózsa Dávid)

Nyíregyháza: Tóth B.  - Keresztes, Gengeliczki, Baki (Alaxai 59.) - Navrátil, Keita (Radosevic 78.), Toma (Babic 88.), Nagy B. - Nagy D., Myke Ramos (Eppel 59.), Kovácsréti (Beke 78.)

Vezetőedző: Tímár Krisztián 

Diósgyőr:  Sentic - Szatmári (Bárdos 68.), Lund, Chorbadzhynski, Sanicanin, Vallejo, Rakonjac(Rharsalla 78.), Holdampf, Gera (Acolatse 77.), Klimovich (Komlósi 90.), Edomwonyi

Vezetőedző: Vladimir Radenkovic 

Kovácsréti lövése jelentette az első lehetőséget, Sentic melléről pattant ki a labda a mezőnybe. A másik oldalon egy eladott labda után Klimovich lőtt, Tóth B. védett. Edomwonyi próbálkozott egy csel után, de a Szpari kapusa ezúttal is magabiztosan fogta a labdát. A 14. percben viszont megszerezte a vezetést a DVTK, Edomwonyi kapott jó labdát középen Gerától, és a kapuba lőtt, 0-1. A 21. percben közel álltunk az egyenlítéshez, Myke Ramos ollózó mozdulattal lőtt Keita beadása után, és a TV felvételek alapján úgy tűnt, gól, de VAR vizsgálat után végül nem adták meg. Úgy tűnt, tévesen...A 36. percben Baki fejelt fölé egy beadás után, a másik kapunál pedig Tóth B. ütött ki egy veszélyes szögletet. 

A 40. percben újabb kapufa, Toma lépett ki Nagy D. sarkazása után középen, és a jobb kapufát találta el 16 méterről. Lest is jelzett az asszisztens. A 43. percben Nagy D. lőtt, a vendég kapus csak nehezen tolta szögletre a labdát. A sarokrúgás után Keita bombázott fölé 10 méterről. Az első félidőben több helyzete volt a Szparinak, de nem sikerült egyenlíteni. 

A második félidő vendég góllal indult. A 46. percben egy labdaszerzés után Gera lőtt, elsőre még sikerült blokkolni, de másodikra a léc alá emelt, 0-2. Az 55. percben Nagy B. lőtt egy szép csel után, fogta a labdát a miskolci kapus. A 63. percben nagy helyzetek, az egyik kapu előtt Edomwonyi, a másik oldalon Navrátil előtt adódott lehetőség, de kimaradtak. A következő támadásnál Navrátil adta be a labdát, Eppel alig maradt le középen. Gengeliczki lőtt fölé 16 méterről, próbáltunk szépíteni, de kimaradtak a helyzetek. A hosszabbításban még Nagy D. szabadrúgását ütötte ki Sentic, így az eredmény nem változott, a DVTK nyerte a mérkőzést. 

Tímár Krisztián: - Újonc csapatként domináltunk, mégis pont nélkül maradtunk. Ebből kell tanulnunk, hogy megnyerjük ezeket a találkozókat. Rengeteg helyzetet dolgoztunk ki, de ezek kimaradtak, szerencsénk sem volt a kapufáknál, a második félidőben pedig nagyon rosszkor, a játékrész elején kaptunk gólt. Többször mögéjük kerültünk a folytatásban szélen, ott pattogott a labda a kapujuk előtt, de sajnos nem tudtunk betalálni. 

Vladimir Radenkovic : - Hat mérkőzés óta veretlenek vagyunk, és mindössze egy gólt kaptunk. A játékosaim szeretnének valami maradandót alkotni, és mindent megtettek ma is a siker érdekében.