Kimaradtak a helyzetek - Vereség Pakson

A Paksi FC ellen lépett pályára a bajnokságban a Nyíregyháza Spartacus. Fülledt, meleg időjárás fogadta a csapatokat. Szép számban érkeztek Nyíregyházáról is szurkolók, akik a meccs előtt a napokban elveszített társukra, Ipacs Tamásra is emlékeztek. A hazaiaknál a nyíregyházi nevelésű Ötvös Bence is kezdett, aki a két csapat négy évvel ezelőtti kupameccsén gólt lőtt - még a Szpari színeiben. 

Nem kezdődött jól a mérkőzés számunkra. Az 5. percben az első hazai szögletnél Haraszti ívelte be a labdát, Papp megcsúsztatta, Kinyik érkezett jól középen, és 5 méterről a kapuba lőtt, 1-0. 

A 17. percben viszont jött az egyenlítés! Egy remek összjáték után Tamás Olivér tört be a 16-oson belülrre Gresó Mátyás passza után, és nagy erővel a kapuba lőtt, 1-1! 

Majdnem a vezetést is sikerült átvenni, Kovácsréti Márk tört kapura Gengeliczki remek indítása után, és pontosan lőtt, de les miatt nem adták meg a találatot. Helyzet volt a másik oldalon is, Szabó lövését tolta ki Bese, és a jobb kapufáról pattant ki a labda. A meleg ellenére nem volt rossz az iram, mindkét kapu előtt adódtak lehetőségek. A 33. percben Gengeliczki fejelt fölé egy szabadrúgás után, a másik kapu előtt Szabó tévedett centiket egy 22 méteres lövésnél. 

A 44. percben újra a Paks volt eredményes. Szabó jobb oldali beadása magas volt Tóthnak középen, de érkezett Silye, és kilőtte a bal alsó sarkot, 2-1. 

A  játékrész végén Gresó lépett ki, majd egy csel után 18 méterről lőtt, Szappanos védett, majd egy lefejelt labda után fölé lőtt. A hosszabbításban Beke is nagy helyzetben fölé bombázott, így az első félidő után a hazaiak térhettek előnnyel pihenőre. 

A szünetben mindkét vezetőedző változtatott, nálunk Eppel Márton érkezett Kovácsréti Márk helyére. A nagyon aktív Gresó lövése vágódott szögletre egy védőről, majd beadása után ismét a védők mentettek. A hazaiak próbálták őrizni előnyüket, a Szpari pedig több ígéretes támadást is vezetett. Az 57. percben Papp lövésénél mentett fejjel Gengeliczki, majd Zimonyi ziccerénél bravúrral védett Bese. A félidő derekán Kesztyűs lőtt fölé 18 méterről, próbált egyenlíteni csapatunk. A 72. percben Pinte beadásáról alig maradt le Eppel középen, majd a kaputól 21 méterre szabadrúgáshoz jutottunk, de Beke labdáját fogta Szappanos. A 93. percben még Pinte közeli lövését blokkolta Vas, így az eredmény nem változott, a hazaiak 2-1-re győztek. 

Paksi FC - Nyíregyháza Spartacus 2-1 (1-1)

Paks 2219 néző

Jv: Zierkelbach Péter(Becséri Gergely, Rózsa Dávid)

Paks: Szappanos - Osváth, Ötvös, Vas, Kinyik, Silye (Kovács 90.) - Balogh(Mezei 74.), Papp - Haraszti(Windecker a szünetben), Szabó B.( Böde 64.) - Tóth B.(Zimonyi a szünetben)

Vezetőedző: Bognár György 

Nyíregyháza: Bese - Temesvári, Gengeliczki, Jokic (Alaxai 85.) - Navrátil (Pinte 64.), Tamás O., Kesztyűs, Nagy B. (Leoni 64.) - Kovácsréti (Eppel a szünetben), Beke, Gresó (Farkas 82.)

Vezetőedző: Tímár Krisztián 

Bognár György: - Az első félidőben frissebben mozogtunk mint egy hete, de ez a második játékrészre visszaesett, inkább vigyáztunk az eredményre. Kevés veszélyt jelentettünk ekkor az ellenfél kapujára, igaz, nekik sem volt sok lehetőségük, így megtartottuk előnyünket. 

Tímár Krisztián: - Közel álltunk a pontszerzéshez, a jobbik arcát mutatta a csapat, de megint a mérkőzés elején pontrúgásból hátrányból kerültünk. Sikerült egy szép góllal egyenlíteni, és kiegyenlített volt a játék a folytatásban, de sajnos az első játékrész végén újabb elkerülhető gólt kaptunk. Próbáltunk változtatni a folytatásban, végig küzdöttünk, és a végén volt is egy nagy helyzetünk, de nem sikerült egyenlíteni. Gratulálok a paksiaknak.