„Kis doboznyi szeretet” címmel ismét adománygyűjtést szervez a Jósa András Múzeum
Fotó: Illusztráció

2017-ben indult útjára a Jósa András Múzeumban a „Kis doboznyi szeretet” elnevezésű kezdeményezés, amelyhez minden évben több százan csatlakoznak.

Tavaly például mintegy 300 ajándékkal teli cipősdobozt hoztak be a felajánlók a köztudományos intézménybe. Idén november 25-től várják az ajándékokat, a gyűjtés december 19-ig tart. A felajánlott cipősdobozokat december 20-án adják át a Magyar Vöröskereszt megyei szervezetének és a Baptista Szeretet Szolgálatnak, akik még karácsony előtt átadják azokat rászoruló családoknak.

Dohanics László, a múzeum PR-menedzsere elmondta:

Várjuk a szépen csomagolt dobozokat, olyan dolgokat tegyenek bele, amit szívesen kapnának, a doboz tetején pedig jelöljék meg, hogy kinek is szól az ajándék. Kisfiúnak, kislánynak, férfinek vagy nőnek szánják a csomagot, illetve nagyon fontos még az is, írják rá, hány év körülinek szánják az ajándék csomagot.

Kérik, a dobozokba ne tegyenek agresszivitásra késztető képeket, játékpisztolyt, kést, romlandó ételeket, gyümölcsöt, folyékony dolgokat, például sampont, testápolót, valamint gyógyszereket, alkoholt, törékeny tárgyakat. A Jósa András Múzeum PR-menedzsere hozzátette, a múzeum aulájába várják a dobozokat, keddtől-vasárnapig 9-től 17 óráig.

Az adományozókat szeretnénk megajándékozni egy belépőjeggyel. ami 2020. március 30-ig érvényes és ezzel, minden kiállításunkat meg tudják tekinteni.

Más is gyűjt majd cipősdoboznyi ajándékokat – a hagyományokhoz híven idén is az Adventi forgatagban várja a felajánlásokat a Kelet-magyarországi Speciális Mentők Egyesület is.

 

Bakai Judit