Kisautók a múltból

Kastyák Csaba, nyíregyházi gyűjtő tulajdonában lévő kisautókat nézhetik meg az érdeklődő gyerekek és felnőttek a Vasutas Művelődési Házban. 395 modellt helyeztek el a főépület és a Coupé Galéria tárlóiban. A tárlaton amerikai és európai típusokat mutatnak be, de látható például 1963-as Trabant, Lada, Dacia és olyan modellek is, amelyek gyakoriak voltak Magyarországon.

 

Igazi ritkaságok

 

Malamidesz Szilvia, a VOKE Vasutas Művelődési Ház és Könyvtár intézményvezetője azt mondta, az egész gyűjtemény egyfajta kuriózum.

További képekért kattintson a fotóra!

Hozzátette, aki eljön, olyan különlegességeket láthat, mint az IFA, amiről mindenkinek a teherautó jut az eszébe. Itt azonban megláthatja azt, hogy az IFA nemcsak teherautó, hanem személyautó is volt belőle.

 

Mai gyerek – régi autó

 

A gyerekeket kézműves foglalkozás is várta a kiállításmegnyitót követően. Sok óvodás igazi ritkaságokat nézhetett meg.

Földi Júlia nagycsoportos óvodás. A Benczúr téri intézményből érkeztek a Toldi utcára. Julika azt mondta, olyan különleges autókat látott, amelyekkel régen játszottak a gyerekek. A kislány szerint ezek nagyon szépek, ezért ajánlja mindenkinek, hogy megtekintse a tárlatot.

A kiállást július 23-áig, hétköznapokon 10 és 18 óra között tekinthetik meg az érdeklődők ingyenesen a Vasutas Művelődési Ház és Könyvtárban.

M. E.

(Fotó: Szarka Lajos)