Kiss Norbert és a Révész Racing ott folytatta, ahol a szünet előtt abbahagyta

A nyári szünet után folytatódott a kamion Európa-bajnokság, a hétvégén a csehországi Most a helyszín. A Révész Racing ötszörös Európa-bajnoka, Kiss Norbert pedig ott folytatta, ahol a szünet előtt abbahagyta. A HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. közreműködésével induló magyar pilóta megszerezte az első rajthelyet, és bár a szombati első futamban a start izgalmas volt a mögötte lévő Kursim-Lenz ütközés miatt, de végül előbbi lelassította kamionját a kavicságyban, mielőtt mást is eltalált volna, így Kiss Norbert biztosan haladt az élen. Hahn üldözte, de megelőzi nem tudta, így a magyar pilóta megszerezte idei 14. győzelmét, és tovább növelte előnyét összetettben. Hahn második, Lenz harmadik lett. 

- Az időmérő szoros volt, csak egy tized másodperccel voltam gyorsabb, és újdonság volt a rajtnál, hogy az eddigi 50 és 70 km/óra helyett 70 és 90 km/órás sebesség között kellett rajtolnunk. Ez egy picit mindenkinek furcsa volt. A rajt jól sikerült, bár mögöttem volt ütközés az első kanyar féktávjánál. Félő volt, hogy Kursim pont elém esik vissza, de szerencsére nem jött nekem. Ettől kezdve folyamatosan növeltem az előnyömet, és igyekeztem a saját tempómban menni, és végül sikerült megszerezni a futamgyőzelmet, és az ezzel járó újabb 20 pontot – mondta a leintés után Kiss Norbert.

A MOL által is támogatott címvédő a fordított rajtrácsos második versenyen a 8. helyről rajtolhatott. Már a start után sikerült több pozíciót is javítani, és a második körben már az 5. helyen haladt a Révész Racing pilótája. Lenz sokáig tartotta magát, de végül sikerült kifékezni, majd Halm mellett is elment Kiss Norbert, és feljött a 3. helyre. Végül itt intette le a kockás zászló, Albacete és Hahn mögött. 

A HUMDA által is segített magyar versenyző tehát két dobogós hellyel kezdte a hétvégét. Folytatás vasárnap újabb két versennyel.