Kiss Norbert már a hétvégén megvédheti címét!

Franciaországban, a legendás Le Mans-ban folytatódik a hétvégén a kamion Európa-bajnokság. A Révész Racing ötszörös Európa-bajnoka, Kiss Norbert 69 pontos előnnyel várhatja versenyt Jochen Hahn előtt, így akár már most megvédheti címét, és megszerezheti hatodik egyéni trófeáját. A HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. közreműködésével induló magyar pilóta ha 60 pontot megtart előnyéből az utolsó spanyolországi verseny előtt, akkor már a záróforduló előtt bajnok. Csapatban is ismét a csúcsra érhet a Révész Racing, több mint 100 pont az előny a második helyen álló Die Bullen von IVECO előtt. A MOL által is támogatott Kiss Norbertnek fekszik a pálya, tavaly két versenyt is megnyert, ezúttal pedig egy 18 fős mezőnyben kell majd küzdenie a győzelemért, és nagy csata várható az összetett harmadik helyért is melyért Lenz és Albacete küzd. Kiss Norbert és a Révész Racing elképesztő formában versenyzett eddig idén, 15 futamot megnyert, és minden időmérőn a leggyorsabb volt. 

- Az egyik kedvenc helyszínünk Le Mans, korábban jól sikerültek itt a versenyek, és remélem most is így lesz. Felkészülten érkezünk a csapattal, és optimisták vagyunk. Fontosak lesznek a szabadedzések és az időmérő is, szeretném újból megszerezni az első rajthelyet mindkét nap, és győzelmekkel zárni a futamokat – mondta a HUMDA által is támogatott Kiss Norbert.  

A 4.1 km hosszú pályát 11 kanyar tarkítja, és szombaton 12.00 órakor lesz az első időmérő, majd 15.50-től az első, 18.35-től a második futam. Vasárnap is két versenyt rendeznek, előbb 14.00 órától, majd 16.45-től. Az előrejelzés péntekre jósol esőt, de kisebb csapadék még szombaton is lehet, ami nehezítheti a pilóták dolgát.