Kiss Norbert Németországban is győzött

Németországban, a Nürburgringen folytatódik a hétvégén a 2024-es kamion Európa-bajnokság.  A Révész Racing ötszörös Európa-bajnoka, Kiss Norbert az idei sorozatban eddig szenzációsan versenyzett, a HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. közreműködésével induló magyar pilóta pedig már a pénteki időmérő edzésen jelezte, ezúttal is a győzelemért száll harcba. A legjobb időt autózva most is megszerezte az első rajthelyet – ahogy eddig idén mindig. 

A szombati első futamon az összetettben második helyen álló Jochen Hahn indulhatott Kiss Norbert mellől, de a Révész Racing versenyzője remekül startolt. Harc a második helyért folyt Hahn, Lenz és Albacete között, a spanyol húzta végül a rövidebbet, miután összeért az egyik némettel. Ettől kezdve folyamatosan elhúzott Kiss Norbert, és végül magabiztosan nyerte a hétvége első versenyét. 

- Jó volt a rajtom, és egy kicsit megléptem a többiektől, így biztonságosan fordulhattam el az első kanyarban. Azt láttam, hogy a hátam mögött nagy csata zajlik, ebből szerencsére kimaradtam, és végül sikerült egy újabb jó versenyt teljesítenem. Köszönöm a csapatnak a munkát, jól sikerült az autó beállítása, sokat dolgoztunk ezért a szabadedzésen – mondta a leintés után Kiss Norbert.

A nap második futamán, a fordított rajtrácsos versenyen a 8. helyről startolhatott a MOL által is támogatott magyar pilóta. Két helyet azonnal javított a rajt után, de a folytatásban Lenz három körön keresztül tartotta magát, ám végül sikerült bebújni mellé. Nagyon nehéz előzni a Nürburgringen, de sikerült Kursim elé kerülni, így már a negyedik helyen haladt féltávnál Kiss Norbert. Lucas Hahn következett, de közben édesapja, Jochen Hahn megérkezett Norbi mögé. Végül előbb a Révész Racing versenyzője, majd a fiatal német is elhagyta a pályát, melyet Jochen Hahn kihasznált, és átvette a harmadik helyet. Ettől kezdve nagy csata folyt az összetett első két helyezettje között, és utolérték az élen haladó kettőst. Rodrigues mellett mindketten elmentek, és Halmot követték az utolsó kör kezdetén. Végül nem változott a sorrend, a szezon egyik legizgalmasabb versenyét Halm nyert Hahn és Kiss Norbert előtt. A Révész Racing pilótája így szombaton egy újabb győzelem mellett egy harmadik helyet szerzett, és idén továbbra is minden verseny után dobogóra állhatott. Folytatás vasárnap, amikor szintén két futam következik.