Kitüntették Nyíregyháza alpolgármesterét, dr. Ulrich Attilát

A nemzeti ünnep tiszteletére az elmúlt héten díjátadót tartottak a Stefánia Palotában. Dr. Ulrich Attila, Nyíregyháza alpolgármestere dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter aláírásával ellátott, a Honvédelemért Kitüntető Cím III. fokozatának kitüntetését vehette át Kádár Pál államtitkártól.

 

Dr. Ulrich Attila alpolgármester nagy megtiszteltetésnek tartja, hogy a Debrecenben állomásozó 5. Bocskai István Lövészdandár parancsnoksága jelölte a kitüntetésre, amelyet a honvédelmi miniszter elfogadott. Az elismerés hátterében azt gondolja, hogy Nyíregyháza Önkormányzatának jó a kapcsolata a hadsereg különböző szervezeteivel. Azért is dolgoznak, hogy Nyíregyháza, mint régi katonaváros lásson katonát, így több rendezvényen is részt vesznek az egyenruhások.

Hangsúlyozta, a tizenkilencedik század végétől itt mindig voltak állomásozó ezredek, amelyek a város fejlődéséhez igencsak hozzájárultak. Újbóli megjelenésük jót tenne Nyíregyháza hírének, önbecsülésének és múltjának is.

Az Északi temető 48-as sírkertjében tartott idei március 15-ei megemlékezésre két újabb emlékoszlopot restauráltatott és állított fel Nyíregyháza Önkormányzata. A 48-as honvéd Nyíri Kristóf és Krasznai Gábor honvéd százados, a város első római katolikus vallású polgármesterének emlékére. Jövőre pedig Krúdy Gyula dédnagyapjának obeliszkjét állítják fel.