Kocsikat ajándékoztak a polgárőröknek

– Minél nagyobb a közbiztonság egy településen, annál jobb az emberek közérzete és annál prosperálóbb a gazdasága – ezt mondta Farkas József ma a megyei rendőr-főkapitányság épülete előtt. A rendőrfőkapitány arról is beszélt, munkájukban sokat segítenek a polgárőrök. Ezért döntöttek úgy, hogy két régebbi, de felújított járművüket a megyei polgárőr szövetségnek adományozzák. A két autó Nyírparasznyán és Barabáson fog szolgálatot teljesíteni.

– Mindkét település nagyjából ezerfős lakossággal rendelkezik, de azt hiszem, hogy az ott folyó polgárőr tevékenység rendkívül példaértékű, és ha ezzel tudjuk segíteni a mobilitásukat, gyorsaságukat, hogy megóvják, megvédjék a településüket, az ott élők biztonságát, együttműködve természetesen a körzeti megbízottakkal, az ott dolgozó rendőrökkel, akkor jó helyre ment a segítség – mondta Farkas József.

További képekért kattintson a fotóra!

A több mint 500 taggal rendelkező megyei polgárőr szövetség munkája országosan is kimagasló. Az elmúlt egy évben a tagok 1,2 millió órán keresztül óvták a települések közbiztonságát, rendjét. A járműveknek nagyon örülnek, mert 99 autóval dolgoztak eddig.

A megyei polgárőr szövetségnek 5300 tagja van. Összesen 99 autójuk volt eddig.

– Több gépkocsival tudunk dolgozni – mondta Somogyi János, a megyei polgárőr szövetség elnöke. – Eddig 99 gépkocsi volt a birtokunkban, tehát üzemben tartók voltunk, a rendőrség tulajdonában van a nagy része, és most kettővel több gépkocsival tudjuk végezni a bűnmegelőzési és közrendvédelmi feladatainkat.

Z. Pintye Zsolt

(Fotó: Kohut Árpád)