Kodály Ünnep Nyíregyházán

A Psalmus Hungaricus is felcsendült vasárnap a Kodály Teremben. Kodály Zoltán egyik leghíresebb műve Nyári Zoltán közreműködésével hangzott el. A nagy magyar zeneszerző 135 éve született és 50 éve hunyt el. Munkássága előtt emlékkoncerttel tisztelegtek a nyíregyházi Kodály Zoltán Általános Iskolában. Az ünnepi hangversenyen a Zuglói Filharmónia, valamint a Cantemus Kóruscsalád adott elő válogatást Kodály Zoltán gyermek- és vegyeskari műveiből. Az emlékkoncerten részt vett dr. Hoppál Péter is. A kultúráért felelős államtitkár elmondta, a Kodály Zoltán szellemi hagyatékát és a teljes magyar zenei oktatást újrapozicionáló Kodály-program elindítása mellett döntött a kormány.

További képekért kattintson a fotóra!

A hangversenyen köszöntötték a 70. születésnapját ünneplő Szabó Dénes karnagyot is. Dr. Kovács Ferenc polgármester a Nemzet Művészéről szólva elmondta, emberségével, lokálpatriotizmusával és odaadásával példa lehet mindenki számára.

A Cantemus Kóruscsalád idén is számos koncerttel készül idehaza és külföldön egyaránt. Április 1-jén, szombaton a Zenélő Városok bérletsorozatban lépnek fel Nyíregyházán, majd április 9-én a Cantemus Vegyeskar Budapesten, a Művészetek Palotájában adja elő a János Passiót. A Cantemus Gyermekkar pedig április 11-én koncertkörútra Dél-Koreába utazik.

Zadubenszki Norbert

(Fotó: Trifonov Éva)