Kölcsey győzelem - a Heves ellen nyertek a kézis lányok a bajnokságban

Kölcsey DSE - Heves SE 33-27 (20-15)

Nyíregyháza, 150 néző. V: Oláh, Szikszay.

Kölcsey DSE: Torkos-Gyuró 3, Hrabina 13/5, Tóth 1, Silye 1, Katona K. 10, Hruska 3. Csere: Varga (kapus), Papp A. 1, Katona B. 1, Kelemen, Gyimesi.

Edző: Hadobás István.

Kiállítások: 12, illetve 12 perc.

Hétméteresek: 5/5, illetve 8/5. 

A csoport egyik legerősebb csapata ellen szeretett volna bizonyítani a Kölcsey DSE kézilabda együttese, nagyon készültek a találkozóra. Tudták, csak agresszív védekezéssel és pontos befejezésekkel lehet esélyük. Jól kezdtek és még jobban folytatták, ült a számukra szokatlan, de most felvállalt védekezési formáció. Irányították a játékot, olyannyira, hogy szünetig ötgólos előnyre tettek szert!

- Örömömre a második játékrészben sem lankadtunk és végeredményben magabiztos győzelmet szereztünk az igen erős kerettel rendelkező vendégek ellenében. Jól szervezett, határozott védekezésünknek köszönhetően a két gól gyárosuk mindössze 3 gólt szerzett, ez megalapozta sikerünket. Régen játszottunk ilyen jól, magabiztos győzelmünk jogosságához kétség nem fér. A kapuban Torkos és Varga is jó teljesítménnyel rukkoltak elő. Mezőnyben Hrabina (13 gól) visszatérése óta most játszott igazán kiemelkedően, míg Katona Kriszti (10 gól) is legszebb napjait idézte!. A Hruska-Gyúró duó elől-hátul remekelt, míg védekezésben Papp jeleskedett. Tóth és Silye szintén sokat tettek sikerünkért, egy szóval igazi CSAPAT voltunk! Az ifimeccs sem volt piskóta, a tabellán éppen mögöttünk álló vendégeket sikerült legyűrni, 35-32-re, amely győzelemmel megerősítettük helyünket a tabella 2. helyén - mondta Hadobás István edző.