Kormánytisztviselőket és köztisztviselőket díjaztak a vármegyeházán
Fotó: Szarka Lajos

Közös ünnepséget tartott a Magyar Kormánytisztviselői Kar Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Területi Szervezete, a vármegyei kormányhivatal és a vármegyei önkormányzat. Az eseményen elismerték azon kormánytisztviselőket és köztisztviselőket, akik az elmúlt években kiemelkedő teljesítményt nyújtottak munkájuk során.

Kedd délután közös ünnepséget szerveztek, amelyet a Magyar Kormánytisztviselői Kar Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Területi Szervezete, a vármegyei kormányhivatal és a vármegyei önkormányzat tartott. Seszták Oszkár, a vármegyei közgyűlés elnöke köszöntőjében kiemelte, hogy a nemrég lezajlott választások is nagy terhet róttak az önkormányzati és települési hivatalokra, kormányhivatalokra, de sikerült különösebb gond nélkül lebonyolítani, és ez valóban a demokráciáról szól.

„Sok esetben az ügyfelek nem is tudják, hogy kormánytisztviselővel vagy köztisztviselővel van dolguk, amikor ügyeiket intézik. Talán ez nem is fontos számukra, hiszen mindannyian az egységes magyar államigazgatás részei vagyunk, legyen szó önkormányzati vagy kormánytisztviselőről. Mindannyian a magyar államot képviseljük a közösség felé. Az, hogy hogyan szólunk az ügyfelekhez, legyenek ők állampolgárok, jegyzők vagy más szereplők, a közigazgatás és az államigazgatás részeként, a magyar államot jeleníti meg számukra”

– részletezte Seszták Oszkár, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Közgyűlés elnöke.

Az eseményen elismerték azon kormánytisztviselőket és köztisztviselőket, akik az elmúlt években kiemelkedő teljesítményt nyújtottak munkájuk során. Román István főispán az esemény előtt a Nyíregyhazi Televíziónak külön interjúban elmondta, hogy a megyei közigazgatás magas szinten végzi a munkáját.

„A Magyar Kormánytisztviselői Kamara kezdeményezésére a megyei kormányhivatal és a megyei önkormányzat immár második éve közösen szervezi meg ezt az ünnepséget. Itt elismerik azokat, akik a megye állami és önkormányzati hivatalainál a köz szolgálatában dolgoznak. Úgy gondolom, hogy a megyei közigazgatás kiemelkedő munkát végez, és különösen fontos, hogy elismerjük azokat a példaképeket, akik ezt nagyon magas színvonalon végzik. Fontos, hogy őket példaként állítsuk a többi kolléga elé. Ez az elismerés rendkívül jelentős az egész szervezet, valamint a megyei közigazgatás életében, hiszen egy szervezetről sokat elmond, hogy elismeri azokat, akik magas színvonalon végzik a munkájukat”

– fogalmazott a főispán.

Az elismeréseket Román István főispán, Seszták Oszkár, a vármegyei közgyűlés elnöke és Szűcs Sándor, a Magyar Kormánytisztviselői Kar Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Területi Szervezetének elnöke adták át. 2 kategóriában összesen 19 vármegyei dolgozó kapott elismerést a köz szolgálatában elvégzett munkájáért. Idén Pálffyné dr. Szabó Ibolya, a Geszterédi Közös Önkormányzati Hivatal aljegyzője is elismerést kapott.

„2011. július elsején, a Köztisztviselők Napján kezdtem a munkámat Geszteréden. Már 13 éve dolgozom itt, jelenleg aljegyzői státuszban. Nagy megtiszteltetés számomra, hogy Szabó József polgármester úr felterjesztett erre a díjra. Ez az elismerés különösen fontos számomra, hiszen ezzel a munkámat és az elmúlt 13 évet, amit Geszteréden töltöttem, elismeri. Nagyon meglepett és örömmel tölt el, hogy nemcsak helyi, hanem vármegyei szinten is elismerik a munkámat”

– nyilatkozta Pálffyné dr. Szabó Ibolya, a Geszterédi Közös Önkormányzati Hivatal aljegyzője.

Az eseményen részt vett Szabó József, Geszteréd polgármestere is, aki a kitüntetésre terjesztette fel az aljegyzőt. A polgármester kiemelte, hogy az aljegyző mindig precíz és megbízható munkát végez, így például gyakran már hétfőn elkezdi a szerdai feladatokat is.

„Az aljegyző asszony Geszteréden már évek óta nagy tiszteletnek örvend és nagyon sokat dolgozik. Úgy gondolom, hogy mostanra eljött az idő, hogy munkája elismeréseként felterjesszem erre a díjra. Külön öröm számomra, hogy a vármegye is elfogadta a díjazás előterjesztését”

– mondta el Szabó József.

Dr. Vinnai Győző, Nyíregyháza országgyűlési képviselője az ünnepségen kiemelte, hogy a jó közigazgatás alapja az empátia, emberségesség. Gratulált a díjazottaknak, és hangsúlyozta, hogy Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében nagy szükség van a munkájukra, mert a jó közigazgatás az állam megfelelő működésének záloga.

 

Kapcsolódó galéria

Közszolgálati Tisztviselők Napja a Megyeházán 2024