Korszerű technika védi a városlakókat

Közel 15 millió forintból valósult meg az az új beruházás, a 20 éve távfelügyelettel foglalkozó Pinkerton Cégcsoportnál, amellyel a térség egyik legmodernebb felügyeleti központja jött létre. Az új centrumban képeken is meg tudják nézni azokat a helyszíneket, amelyeket éjjel-nappal őriznek. A rendőrségen működő központi ügyelethez hasonlóan, számítógépes fejlesztéssel és biztonsági kamerarendszerek kiépítésével védi a cég a jövőben Nyíregyházán a felügyelete alá tartozó közel 600 objektumot.

Dr. Vasas Szilárd, a Pinkerton Security ügyvezető igazgatója azt mondta az átadóünnepségen a Nyíregyházi Televíziónak, nagyon jó bűnmegelőzési hatása van önmagában már annak, hogy ezeket a rendszereket telepítették. A cégvezető hozzátette, aki meglátja a címkéiket, elgondolkodhat azon, hogy érdemes-e az adott helyre betörni, mert percek alatt ott lehet a kivonuló csoport. Az új technikai berendezés a szakember szerint nagyon jó bűnmegelőzési lehetőség Nyíregyháza város közbiztonságának javítása érdekében.

 

A Digitális Város, amely elindított egy folyamatot

 

A távfelügyelettel foglalkozó cég érdeklődését felkeltette a Nyíregyházi Napló 2015. március 27-ei száma, amelyben dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere a Digitális Város fejlesztéseiről számolt be. Nyíregyházán akkor kezdődött el az országos szélessávú internethálózat kiépítése. A Digitális Város projekt keretein belül a Nyíregyházán és környékén az év végéig minden háztartásnak biztosítják a szupergyors világháló elérés lehetőségét, mellette pedig intelligens városi szolgáltatásokat alakítanak ki, amelyek az itt élők életét könnyíti meg.

Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza Megyei Jogú Város polgármestere az avatáson azt mondta, márciusban azt remélte, a Digitális Város projekt a gazdaságfejlesztésben, a versenyképesség javításában is megjelenik majd. A városvezető örömmel tette hozzá, már meg is jelent a Pinkertonnál. Dr. Kovács Ferenc kifejtette, a jelentősége az, hogy egy régi nyíregyházi vállalkozás a legmodernebb technológiával valósított meg egy beruházást, amit a Digitális Város projektre építve hozott létre.

 

Egyre javuló közbiztonság

 

Nyíregyházán a közbiztonság javítására az utóbbi években kiemelt figyelmet fordít a városvezetés. Az önkormányzat térfigyelő kamerák telepítésével, a rendőrség közreműködésével ügyel az itt élőkre. Mindezek mellett a városgondnok, a polgár- és a mezőőrök, valamint a közterület-felügyelők is azon dolgoznak, hogy a városlakók nyugalomban tölthessék mindennapjaikat. A Digitális Város projekt keretein belül pedig további biztonsági előírások várnak megvalósításra.

M. E.