Kosártornával emlékeznek Sitku Ernőre

Szeptember 6-7-én ismét megrendezik Nyíregyházán a Sitku Ernő Emléktornát a Continental Arénában. Ezúttal is azok a kosárlabda csapatok vesznek részt, ahol a legendás játékos pályafutása során kosarazott. 

A Sitku Ernő emlékére létrehívott felkészülési torna minden évben a Hübner Nyíregyháza BS egyik legfontosabb eseménye. A hétvégén minden eddiginél erősebb mezőnyre lehet számítani, mivel első osztályú gárdák érkeznek Nyíregyházára. A Budapesti Honvéd SE, valamint a DEAC állandó résztvevője a tornának, idén először pedig itt lesz az Atomerőmű SE is.

- Méltón szeretnénk emlékezni Sitku Ernőre, és idén egy nagyon erős mezőny jött össze. Ez egy jó szintfelmérő nekünk is, hogy hol tartunk - mondta Dr. Mohácsi Máté a Nyíregyházi Élsport Nonprofit Kft. ügyvezetője.   

A Honvéd és a DEAC az NB I/A előző idényében rájátszásba jutott: előbbi ötödik helyen végzett, utóbbi nyolcadik lett. A nyári játékosmozgásokat látva a paksiak is minimum nyolc közé vágynak, továbbá az is a remek színvonalat vetíti előre, hogy mindhárom gárdának van magyar válogatott játékosa. A program pénteken 16 órakor kezdődik a DEAC-Atomerőmű meccsel, majd, 18.30-tól kezdődik a Nyíregyháza-Honvéd összecsapás. Szombaton délután 2 órától a bronzmérkőzést, 16-30-tól a döntőt rendezik. A mieink kerete több helyen változott a nyáron, és egy fiatal csapattal vág neki az idénynek a gárda. 

- Nagyon fiatal a csapat, akikben sok az ambíció. Fizikálisan és mentálisan is kicsit fáradt most a csapat, mert sokat dolgozunk, de a rajtra jók leszünk – mondta Merim Mehmedovic vezetőedző. 

Idén is több különdíjat is átadnak. A torna legjobb magasemberének járó elismerés eddig is Sitku Ernő nevét viselte, míg újdonság, hogy a legjobb hazai játékosnak járó különdíjat Borisz Maljkovicsról nevezték el. A torna jótékony célt is szolgál, a teljes jegybevételt az Élsport Kft. a beteg Micskó Benjámin gyógykezelésére ajánlotta fel.