Kossuth Tér Zene Nyíregyházán

Kossuth Tér Zene címmel nyári szabadtéri koncertekre várják a városlakókat. Nyíregyháza főterén énekesek, együttesek szórakoztatják a belvárosba látogatókat. A rendezvénysorozat célja az, hogy a nyári időszakban színes programokkal a belvárosba csábítsák a nyíregyháziakat.

 

A BELVÁROSBA SZERETNÉK CSÁBÍTANI A NYÍREGYHÁZIAKAT

 

A rendezvény sajtótájékoztatóján dr. Ulrich Attila, Nyíregyháza alpolgármestere azt mondta: a Kossuth Tér Zene programsorozatának az igényes zene bemutatása mellett az a célja, hogy a nyári időszakban a belvárosba csábítsák a városlakókat. A legtöbben ugyanis a kánikulában péntektől hétfőig Sóstón, a szabadban, a strandokon töltik az időt, de ha találnak számukra tetsző programot a belvárosban, élettel telhet meg a Kossuth tér.

 

A NYITÓRENDEZVÉNYEN ISMERT SLÁGEREK CSENDÜLNEK FEL

 

A Kossuth Tér Zene nyitórendezvényén a Szabolcsi Koncert Fúvószenekar és mazsorettcsoportjai lépnek közönség elé. Bakó Levente Liszt-díjas trombitaművész, karnagy a sajtótájékoztatón azt mondta: minden évben Újévi Koncerttel köszöntik az új esztendőt, majd a hagyományok szerint Nyíregyházán Tavaszi Hangversennyel lépnek közönség elé. Régóta tervezik, hogy minden évszakban muzsikával szórakoztatják a városlakókat, nyári koncertet is terveztek, mert örömmel előadják itthon is azokat a műveket, amelyeket nyári külföldi fesztiválokon játszanak. A Kossuth Tér Zene nyitórendezvényén ismert slágerek csendülnek majd fel.
A Kossuth Tér Zene első rendezvényét június 12-én, pénteken délután 5 órakor tartják Nyíregyháza főterén. Ha esik az eső, a koncertre június 13-án, szombaton délután várják a közönséget.

F. A.

(Fotó: Kohut Árpád)