Köszöntötték a pedagógusokat
A Városi Pedagógusnapi Ünnepségen köszöntötték Nyíregyháza tanárait, hiszen június első vasárnapja azoké, akik hivatásszerűen foglalkoznak a felnövekvő generációkkal. A Váci Mihály Kulturális Központban tartott megemlékezésen díjakat és elismeréseket adtak át azoknak a pedagógusoknak, akik kiemelkedő munkájukkal különösen sokat tesznek a gyerekekért.

Hagyomány, hogy köszöntik a tanárokat

 

A Vikár Sándor Zeneiskola, valamint a Nyíregyházi Művészeti Szakgimnázium növendékei muzsikával és tánccal köszöntötték Nyíregyháza tanárait pedagógusnap alkalmából. A városban már hagyomány, hogy június első vasárnapja előtt megköszönik azok munkáját, akik hosszú ideje, a tanév minden apján oktatják és nevelik a gyerekeket.

Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza Megyei Jogú Város polgármestere kifejtette, azért fontos ez, hogy a tanárok érezzék, a város elismeri és nagyra értékeli a munkájukat. A polgármester hozzátette, Nyíregyházán prioritásként kezelik az oktatást évek óta, hiszen a város jövője és jelene nagymértékben függ attól, hogy milyen az oktatás színvonala. Dr. Kovács Ferenc hozzátette, ennek érdekében igyekeznek minden támogatást megadni és a lehető legjobb körülményeket teremteni pedagógusoknak és gyerekeknek, hogy minél magasabb szinten valósuljon meg az oktatás. A polgármester utalt arra is, a hét elején tartották a Köznevelési Tanács alakuló ülését. Elmondta, azzal szintén azt fejezték ki, hogy fontos a város jövője szempontjából, hogy találkozzanak és konzultáljanak.

 

Díjak pedagógusoknak

 

A pedagógusnapot Magyarországon először 1952-ben ünnepelték, és ekkor adták át először a kiváló munkát végző tanároknak is az elismeréseket, valamint a kitüntetéseket. Idén Nyíregyházán Oktató-Nevelő Munkáért Vietórisz József-díjban 15 pedagógus részesült. Béres Mária, a Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium tanítója, Dr. Egriné Opauszky Eszter, a Nyíregyházi Szakképzési Centrum Széchenyi István Közgazdasági, Informatikai Szakgimnáziuma és Kollégiuma tanára, Hegedűs Józsefné, a Tündérkert Keleti Óvoda Százszorszép Tagintézmény óvodapedagógusa, Kaszásné Tóth Judit, a Szent Imre Katolikus Gimnázium, Általános Iskola, Kollégium, Óvoda és Alapfokú Művészeti Iskola igazgatóhelyettese, Dr. Kerekesné Kádár Marianna, a Nyíregyházi Bem József Általános Iskola tanára, Kindruszné Stefán Erika, a Nyíregyházi Móricz Zsigmond Általános Iskola Vécsey Károly Tagintézmény tagintézmény-vezetője, Ling Béláné, a Nyíregyházi Apáczai Csere János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanára, Mészáros Edit, a Nyíregyházi Arany János Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium tanítója, Nagyné Kórik Edit, a Gyermekek Háza Déli Óvoda Kertvárosi Csicsergő Tagintézmény Óvodapedagógusa, Názon Sándorné, a Búzaszem Nyugati Óvoda Városmajori Tagintézmény tagintézmény- vezetője, Pankotayné Szarvadi Katalin, a Nyíregyházi Zrínyi Ilona Gimnázium és Kollégium intézményegység- vezetője, Selymes Magdolna Mónika, az Eszterlánc Északi Óvoda Állomás úti Telephely óvodapedagógusa, Tóthné Braum Hajnalka, a Nyíregyházi Móra Ferenc Általános Iskola tanára, Vargáné Nemes Ildikó Marianna, a Nyíregyházi Szakképzési Centrum Zay Anna Egészségügyi, Informatikai Szakgimnáziuma és Kollégiuma tanára, valamint Győri Izabella, a Nyíregyházi Vasvári Pál Gimnázium történelem szakos tanára.

Győri Izabella azt mondta, 24 éve tanít a Vasvári Pál Gimnáziumban. Különlegesnek érzi ezt az elismerést, hiszen nem nyíregyházi, de most már úgy érzi, már itthon van a városban. Hozzátette, a diákoknak köszönheti a sikereit, hiszen addig, amíg olyan tanulók vannak, akiket lelkesít egy-egy tanulmányi kirándulás és értik a történelem fontosságát, akkor érdemes tanítani.

A Városi Pedagógusnapi Ünnepségen átadták a Nyíregyháza Kiváló Pedagógusa Margócsy Emil-díjat. Ebben az évben ezt az elismerést három pedagógus, Braun Mária, A Nyíregyházi Bárczi Gusztáv Iskola, Gutyán Tamásné a Móricz Zsigmond Általános Iskola Kertvárosi Tagintézményének vezetőhelyettese, valamint Dr. Murányiné Csorba Zsuzsanna, a Nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnázium tanára vehette át.

ME.

A rendezvényen készült galériáink ITT és ITT érhetőek el!