Kövér László: mintaszerűen fejlődő nagyváros lett Nyíregyháza

Múlt szerdán adták át a nyugati elkerülő út további két szakaszát, ezzel az újabb nyolc kilométerrel teljessé vált a Nyíregyházát nyugatról elkerülő, 338. számú főút, mely az M3-as autópályától a 36-os, Tiszavasvári és a 38-as, Tokaj felé vezető főutakat is körforgalommal keresztezve egészen Nyírszőlősig tart. Az átadáson jelen volt dr. Kövér László, a Magyar Országgyűlés elnöke is, aki ünnepi beszédében úgy fogalmazott: a jelenlegi kormány és a vele szövetséges polgármesterek közös koncepció mentén tervezik és valósítják meg a saját maguk által jónak ítélt fejlődési irányokat az országban, városainkban. (Megjelent a Nyíregyházi Napló október 11-ei számában.)

Az elnök úgy látja, mivel a gazdaság teljesítőképessége növekszik, így több jut az ilyen beruházások mellett óvodákra, iskolákra, orvosi rendelőkre is. Dr. Kövér László azt mondta, nagy dolog, hogy a város közösségének támogatásával dr. Kovács Ferenc polgármester Nyíregyházából mintaszerűen fejlődő nagyvárost épít, melyet a lélekszám folyamatos emelkedése is bizonyít.

Nyíregyházi példa

Az országgyűlés elnöke rámutatott, itt a példa, hogy átgondolt, észszerű fejlesztésekkel hogyan lehet egy ekkora várost növekedési pályára állítani. Dr. Kövér László a Nyíregyházi Televíziónak hozzátette, egy fontos beruházásnak az átadásán lehetett jelen személyesen is, amit szívesen tett meg, a fejlesztés fontossága, a város fejlődése, az itt élők és a dr. Kovács Ferenc polgármesterhez fűződő barátsága miatt is.

A legjobban fejlődők között

– Nyíregyháza városa az elmúlt 8-9 esztendőben talán a megyei jogú városok összehasonlításában a legjobban fejlődők közé tartozik. Ezt mutatja a betelepülők száma is, tehát vonzza az embereket a Nyíregyháza nyújtotta életminőség. A turisták is jelentős mértékben növelték az itt tartózkodásuknak az idejét, tehát a dinamizmus a gazdaság minden területén megmutatkozik ebben a városban. Azt gondolom, hogy ez két tényezőn múlik. Egyrészt az ország anyagi, gazdasági lehetőségein, amiben – talán szerénytelenség nélkül mondhatjuk –, különösen azon csődhelyzet után, ami 2010-ben örökségül jutott nekünk, van némi szerepe a kormányzat munkájának is. Másodsorban pedig azoknak az együttműködő közösségeknek az erőfeszítései is benne vannak ebben, sőt, elsősorban ezeket kell kiemelni, melyek szerte az országban tesznek azért, hogy a saját életükön javítsanak.

– fogalmazott az Országgyűlés elnöke.