Közel 30 utcát állítanak helyre idén
Az idei évben meleg aszfaltos, tartós útjavítási technológiával közel 30 utcát, mintegy 17 ezer négyzetméteren állít helyre a NYÍRVV Nonprofit Kft.. A rekonstrukciós munkákra az idei évben nettó 100 millió forint áll rendelkezésre. A kátyúzandó útfelületeket részben lakossági bejelentések, részben a NYÍRVV munkatársainak ellenőrzései alapján állították össze.

Az elmúlt héten felmarták, most pedig újra aszfaltozták a Szabadság téren a Krúdy Ház oldalában található 595 négyzetméteres parkolót. A helyreállításhoz 63 tonna aszfaltot használtak fel. Az idei évben több útszakaszt teljesen fel tudnak újítani, így például a Géza utcát, a Tarpai Márton utcát, a Levél utcát, a Kétház utcát, a Vadász utcát. Emellett több útszakaszon részlegesen, de nagy felületen újítják fel az utat, például a Liliom utcán, Kertész utcán, Tompa Mihály utcán és a Czuczor Gergely utcán. A fejlesztések során ahol szükséges, szintbe emelik az aknákat is.

 

További képekért kattintson a fotóra! (Fotók: Szarka Lajos)

 

VALAMENNYI VÁROSRÉSZ ÉRINTETT

 

Dicső Péter a NYÍRVV Nonprofit Kft. irodavezetője elmondta, az idei évben meleg aszfaltos, tartós útjavítási technológiával közel 30 utcát, mintegy 17 ezer négyzetméteren állít helyre a NYÍRVV Nonprofit Kft. A rekonstrukciós munkákra az idei évben nettó 100 millió forint áll rendelkezésre. A kátyúzandó útfelületeket részben lakossági bejelentések, részben a NYÍRVV munkatársainak ellenőrzései alapján állították össze. A nagy felületű útjavítás Nyíregyháza szinte valamennyi városrészét érinti, így Sóstóhegyet, a Hímest, a Jósavárost, az Érkertet, a Malomkertet, Orost, a Kertvárost, Felsősimát, és a belvárost. A kátyúzás az időjárástól függően előreláthatóan október 18-ig tart.

Szoboszlai Tibor