Közel 600 ezer látogatója volt városunk legismertebb turisztikai attrakciójának
Közel 600 ezer látogatója volt városunk legismertebb turisztikai attrakciójának

Eredményes évet zárt a Nyíregyházi Állatpark. Ez már a harmadik év, amikor a Sóstó Zoo elérte az ötszázezres látogatószámot és rangos elismerésben részesült a Pangea Hotel, 2019-ben a Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázaton első lett. 2020-ban is folyamatosan bővül hazánk egyik legismertebb állatparkja, egy-két hónapon belül megkezdődik az India ház építése.

A Nyíregyházi Állatpark idén újabb rekorddal büszkélkedik, hiszen közel 600 ezer látogatója volt városunk legismertebb és legnagyobb turisztikai attrakciójának. 2010-ben novemberben, 2018-ban októberben, míg idén már szeptemberben elérte a Sóstó Zoo az ötszázezres látogatószámot. Az állatpark tőszomszédságában lévő Hotel Pangea a több, mint egyéves működése alatt igen nagy népszerűségre tett szert, a nyári időszakot 90 százalékos foglaltsággal zárta és kiváló helyszínnek bizonyult egy nemzetközi tudományos cápakonferencia számára is.

Gajdos László a Nyíregyházi Állatpark igazgatója elmondta:

Itt adtak randevút egymásnak, azok az elsősorban állatorvosok, akik a porcos halak, vagyis a ráják és a cápák kutatásával foglalkoznak. Mondhatni, azt, hogy egy cápakonferenciát rendeztünk a Hotel Pangeában. 17 országból, több, mint 50 résztvevő jött el, igazi komoly szaktekintélyek, komoly nagy tengeri akváriumok kutatói, illetve tengerek mellett élő kutatóintézetekben dolgozó állatorvosok, ami nekünk nagy megtiszteltetés volt.

Rangos elismerésben részesült a Hotel Pangea. 2019-ben a Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázaton első lett. A párizsi székhelyű Nemzetközi Ingatlanszakmai Szövetség magyarországi szervezete minden évben meghirdeti a Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázatot, melynek célja, hogy az ingatlanfejlesztés eredményeit bemutassa a közönségnek. Irodaház, középület és szálloda kategóriában lehet nevezni, 2019-ben szálloda kategóriában a Hotel Pangea hozta el az első helyet, maga mögé utasítva öt másik szállodát. A Nyíregyházi Állatparkban a fejlesztések továbbra sem állnak meg, 2020-ban is folyamatosan bővül hazánk egyik legismertebb állatparkja.

Gajdos László a Nyíregyházi Állatpark igazgatója kiemelte:

Két nagy dolog előtt állunk. Egy-két hónapon belül megkezdődik az India ház építése, ami egy újabb különleges attrakció lesz és amit nagyon várnak már az indiai rinocéroszaink, illetve zajlik a tervezése a eddigi legnagyobb vállalkozásunknak, a Jégkorszaknak. Hogyha minden a terv szerint halad jövőre ez az építkezés elkezdődik.

A 35 hektáros Nyíregyházi Állatparkban 500 faj ötezer egyede tekinthető meg.

 

Helmeczy Éva