Közel a pontszerzéshez az Üllői úton
Fotó:Trifonov Éva

A Ferencváros elleni mérkőzés előtt igazolta csapatunk Aboubakar Keitát. Mivel a középpályán többen is sérüléssel bajlódnak, az elefántcsontparti játékos rögtön a kezdőben kapott helyet. 

Ferencváros - Nyíregyháza Spartacus 2-1 (1-0)

Groupama Aréna 

Jv: Dr. Csonka Bence ( Tóth II. Vencel, Szert Balázs)

Ferencváros: Dibusz - Botka (Makreckis 74.), Gartenmann, Raul Gustavo, Civic -Maiga (Pappoe 74.), Ben Romdhane (Kehinde 62.) -Kady, Zachariassen, Gruber (Fortune Bassey 88.) - Varga (Traoré 62.)

Vezetőedző: Pascal Jansen 

Nyíregyháza: Bese - Alaxai, Baki, Jokic - Navrátil, Kesztyűs, Keita (Leoni 70.), Nagy B. - Kovácsréti (Pinte 81.), Eppel (Beke 62.) , Gresó (Babic 70.) 

Vezetőedző: Tímár Krisztián 

Remek hangulatban kezdődött a mérkőzés, Nyíregyházáról is száp számban érkeztek szurkolók. Az első tíz perc kiegyenlített játékot hozott. Előbb az egyik oldalon Zachariassen, majd a másikon Eppel kerülhetett volna helyzetbe, de nem sikerült lövéssel befejezni az akciókat. A 18. percben Kady 20 méteres szabadrúgása vágódott a sorfalról fölé, a szöglet után viszont megszerezte a vezetést az FTC. Gartenmann érkezett Kady szögletére a hosszú oldalon, miután Maiga megcsúsztatta a labdát, és előre vetődve a kapuba fejelt, 1-0. 

Próbált egyenlíteni a Szpari, Eppel lövése egy blokkról vágódott le, Kovácsréti csavarását Dibusz hárította. A 38. percben megint Eppel, egy jobbról érkező beadást kapásból lőtt kapura, pont oda, ahol Dibusz állt, így a kapus fogta a labdát. Két perccel később Kovácsréti vett mellre egy beadást, de fölé bombázott 16 méterről. Gresó is tüzelt 25 méterről, centiket tévedett. Bátran játszottunk a félidő végén! Egyenlíteni végül nem sikerült, így a szünetben a Ferencváros vezetett. 

Civic veszélyes beadásával indult a második játékrész, de sikerült menteni. Az 52. percben nagy helyzet, Keita remek indítása után Gresó adta be a labdát, melyre Kovácsréti érkezett, fejesét bravúrral hárította Dibusz. Helyzet a másik oldalon is, Varga nem vette át jól a labdát a végén, így nem tudott lőni.

Ben Romdhane lőhetett balról 10 méterről, Bese nagyot védett! Az 58. percben 11-est kapott a hazai csapat, a felugró Alaxai kezét találta el Zachariassen fejese. Varga belőtte a büntetőt, 2-0. A 65. percben viszont jött a szépítés! Beke Péter lépett ki középen, remek labdát adott Kovácsréti Márknak, aki a jobb alsóba lőtt, 2-1. Mi lőttünk a szezonban elsőként gólt a Fradinak! 

Megint Kovácsréti, ezúttal mellé csavart egy szép csel után. A 76. percben ismét Kovácsréti, Dibusz fogta távoli lövését. Babic került nagy helyzetbe a folytatásban, de mellé lőtt végül - lest is jelzett az asszisztens. Jellemző a meccsre, hogy Dibusz időhúzásért sárgát kapott...Baibic lőtt mellé 16 méterről, és a végén folyamatosan egykapuzott a Szpari, de egyenlíteni nem sikerült. 

Tímár Krisztián: - Bele kell rázódni ebbe a ligába, nagy különbség van az NB-II-höz képest, sok első szezonos játékosunk van, így fel kell venni a ritmust. A hazai közönség véleménye is tükrözte a lefújáskor teljesítményünket, számos helyzetet dolgoztunk ki, a Ferencváros pedig akcióból nem tudott nekünk gólt lőni. Sok sérültünk van, őket nehéz pótolni. Nem ilyedtünk meg, győzelemre játszottunk, és kis szerencsével egy pontot megérdemeltünk volna. Biztos vagyok abban, hogy a válogatott szünet után még tovább fejlődünk. Gratulálok a Ferencvárosnak, és sok sikert kívánunk nekik a nemzetközi porondon!