Közel állt a Szpari a pontszerzéshez Újpesten

Tímár Krisztián vezetőedző 50. tétmérkőzésén irányíthatta csapatunkat. A 10. fordulóban Újpestre látogattunk.Ez volt a 25. bajnoki a két csapat között. A mérkőzés előtt a 80 éves Zámbó Sándort köszöntötték 

Újpest FC - Nyíregyháza Spartacus 1-0 (0-0)

Szusza Ferenc Stadion 6039 néző

Jv: Rúsz Márton ( Albert István, Berényi Ákos) 

Újpest: Piscitelli -  Bese B., Duarte, Nunes, Fiola, Gergényi (Tamás K. 61.),, Lacoux (Onovo 61.), Geiger (Horváth a szünetben), Ljujic, Dénes (Mucsányi 61.), Brodic

Vezetődző: Bartosz Grzelak

Nyíregyháza: Tóth B. - Alaxai, Gengeliczki, Keresztes - Navrátil (Pinte 66.), Toma (Eppel 75.), Keita, Nagy B. - Nagy D. Myke Ramos (Beke 75.), Kovácsréti 

Vezetőedző: Tímár Krisztián 

Remek hangulatban kezdődött a mérkőzés, Nyíregyházáról is szép számban érkeztek szurkolók. Bátran kezdtünk, és az első negyedórában többet birtokoltuk a labdát. A 20. percben egy gyors kontra végén Navrátil harcolt ki szögletet, melyet Myke fejelt fölé. Ismét Myke veszélyeztetett, de végül hazafejelték előle a labdát. Letámadott a Szpari, és ez nem ízlett a liláknak.

Többször is veszélyesen érkezett a hazai kapu elé a labda, de nem sikerült lövéssel befejezni az akciókat. A 36. percben először került helyzetbe az Újpest, Brodic lépett ki, közeli lövésénél nagyot védett Tóth. Egy perccel később kapusunk mellett ugyan már eltolta Brodic a labdát, de Keresztes nagyot mentett. Ljujic elől is Keresztes rúgta ki a labdát, a másik oldalon pedig Nagy D. beadása után Kovácsréti lőtt 11 méterről, de Lacoux fejjel nagyot mentett. Zárásként Brodic lőtt mellé, így nem született gól az első félidőben. 

A második félidő Kovácsréti veszélyes szögletével indult, de nem sikerült megszerezni a vezetést. Az 56. percben Kovácsréti csavart fölé egy szabadrúgást, majd Myke indult ígéretesen, de nem sikerült lövőhelyzetet kialakítani. Az 58. percben már igen, Navrátil beadásánál Myke fejelt, a felső lécet találta el, majd Nagy B.ismétlésnél szögletre mentettek az újpestiek. Nagy helyzet a 62. percben is, Kovácsréti szép csel után lőtt fölé 19 méterről. A 62. percben Tamás lökte el a 16-oson belülre betörő Navrátilt, akinek kiment a válla, és nem tudta folytatni. VAR vizsgálat után nem ítéltek büntetőt. A másik oldalon Mucsányi fejelt mellé egy beadás után, majd Gengeliczki szerelt az utolsó pillanatban. A 73-percben 2-1-ben vezethettünk támadást, végül Myke-t blokkolták. Brodic indult egyedül kapura, de Tóth B. kivetődve megszerezte a labdát. A 90. percben aztán megszerezte a vezetést a házigazda. Brodic kissé balról, hétről ballal a túloldali kapufa tövére lőtt, a kipattanóra Duarte érkezett, és a kapuba passzolt. Az Újpest ezzel megnyerte a mérkőzést. 

Bartosz Grzelak: - Boldog vagyok, de akkor is büszke lettem volna a csapatra, ha nem nyerünk az utolsó pillanatban, mert végig küzdöttek. Egy jól szervezett Nyíregyházát győztünk ma le csodálatos szurkolótáborunk előtt. Bár újonc csapat a Nyíregyháza, komoly edzői érdem, hogy rengeteget futnak, és bátran futballoznak, így nagyon nehéz ellenfelet győztünk le. 

Tímár Krisztián: - Amit elterveztünk játékban, az működött. Az Újpest egy játszó csapat, de mi nem hagytuk őket kibontakozni, sőt több nagy helyzetünk volt, melyből megszerezhettük volna a vezetést. Sajnálom, hogy a végén nem sikerült a pontszerzés, melyhez nagyon közel álltunk.