Közlekedésbiztonsági Nap Nyíregyházán

Az iskolakezdés közeledtével a baleset megelőzési napon gyermekeknek szóló közlekedésbiztonsági rajzfilmet vetítettek a Családok Átmeneti Otthonában lakóknak, hiszen az ismereteik felelevenítésével megelőzhetik a baleseteket. A Nyíregyházi Gyermekjóléti Alapellátási Intézmény egész nyáron segítette a lakókat szabadidős és hasznos programokkal.

További képekért kattintson a fotóra!

Dr. Nagy Erzsébet, a Nyíregyházi Gyermekjóléti Alapellátási Intézmény igazgatója elmondta, a program időpontját is azért igazították a nyári szünet végére, hogy az iskolakezdésig frissüljenek a közlekedési ismeretek. Az itt élő gyerekek nagy része kerékpárral jár iskolába, törekedniük kell a biztonságra.

 

RENDŐRÖK SEGÍTETTÉK A PROGRAMOT

 

Az intézmény udvarán a Nyíregyházi Rendőrkapitányság munkatársai KRESZ-akadálypályát rendeztek be, amelyen a megismert szabályokat gyakorolhatták a kismotorokkal és a kerékpárokkal. A gyerekek persze beülhettek a rendőrautóba és persze sokan kapaszkodtak fel a rendőrmotorra is. Morvai Szabolcs, a Nyíregyházi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának vezetője hangsúlyozta, a rendőrség is készül a tanévkezdésre, már eljártak nyári táborokba, oktatási intézményekbe, hogy felhívják a gyerekek figyelmét a biztonságos közlekedésre. A becsengetés után több lesz a gyerek az utakon, meg kell előzni a baleseteket.

A rendőrök ajándékot is vittek az iskolakezdéshez, a gyerekek kaptak órarendet és üzenőfüzetet. A parkban az asztalnál a közlekedésbiztonsággal kapcsolatos kirakós játék jelentett kihívást, de kézműves foglalkozáson is részt vehettek az intézmény lakói.

Szoboszlai Tibor

(Fotó: Szarka Lajos)