Közlekedésbiztonsági rendezvénysorozat

Részeg szemüvegben vezettek gokartot az általános iskolások a Magyar Autóklub közlekedésbiztonsági rendezvényén. Így játékos formában megtapasztalhatták azt, hogyan vezetnek azok a felelőtlen sofőrök, akik ittas állapotban ülnek volán mögé, veszélyeztetve ezzel mások életét.

Kővári Balázs ötödik osztályos tanuló azt mondta, miután vezette a járművet, nagyon furcsa volt részeg szemüveggel vezetni, mert nem látta, hogy mi van közel, illetve távol. Azt mondta, szerinte ez így nagyon balesetveszélyes.

 

Fékezés az anyósülésről

 

A részeg szemüveg mellett kerékpáros ügyességi pálya és a Fékezz magad! program keretein belül egy olyan személyautó is várta a gyerekeket, amelyben jobb oldalon is volt fék. A sofőr a kicsik reakcióidejét figyelte, hogy egy akadály előtt mennyivel korábban veszik észre azt.

További képekért kattintson a fotóra!

A Magyar Autóklub oktatói több mint 10 éve road-show jelleggel járják az országot és tanítanak meg biztonságosan közlekedni kicsiket és nagyokat.

 

Bemutató megelőző szándékkal

 

Hadnagy Zoltán, a Magyar Autóklub oktatója kifejtette, azért tartják fontosnak az ilyen eseményeket, mert sajnos a közutakon nagyon sok halálos kimenetelű, illetve életveszélyes baleset történik. Hozzátette, a statisztikai adatok azt mutatják, hogy az évek folyamán folyamatosan csökkennek a balesetek. Míg a kilencvenes évek közepén közel 2000 ember vesztette életét a közutakon, ez a mai napra 600-610 főre csökkent. Az oktató elmondta, pont az ilyen és ehhez hasonló programokkal tudják megelőzni a baleseteket.

A Magyar Autóklub közlekedésbiztonsági pályái péntek estig fogadják Nyíregyházán az érdeklődő családokat.

ME.

(Fotó: Szarka Lajos)