Közlekedésbiztonsági tábor nyílt Sóstón

Ünnepélyes megnyitóval kezdődött a XVI. Nemzetközi Közlekedésbiztonsági Szaktábor, ahová Magyarország mellett Romániából és Ukrajnából érkeztek gyerekek.


A KRESZ SZABÁLYAIVAL ISMERKEDNEK A GYEREKEK

 

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság által szervezett táborban egy hetet töltenek el a diákok, akik a közlekedés szabályaival ismerkedhetnek.

– Megyénk elhelyezkedése volt az apropó, hogy megszervezzük ezt a tábort. Az Európai Unió keleti kapuja vagyunk, közvetlen szomszédságban Ukrajnával, Romániával. Az utakon nagyon nagy az átutazó forgalom, s az itt áthaladó külföldi állampolgárok nem mindig vannak tisztában a magyar közlekedési szabályokkal – mondta dr. Hudák Zsolt, rendészeti rendőrfőkapitány-helyettes. – Megpróbáltuk megcélozni a gyerekeket, akik ebben az életkorban még befolyásolhatóak, hogy elsajátítsák a magyar szabályokat.

További képekért kattintson a fotóra!

A közlekedésbiztonsági tábor ünnepélyes megnyitóján részt vett Jászai Menyhért, Nyíregyháza alpolgármestere is, aki köszöntötte a Sóstóra érkezett gyermekeket.

– A vakáció idején a gyerekek otthon vannak, előfordul, hogy egyedül közlekednek, ami sok veszélyt rejt – mondta Jászai Menyhért alpolgármester. – Úgy gondolom, minél fiatalabb korban kell elsajátítani a közlekedés szabályait. Ez nagyon fontos küldetése a tábornak. Ez egy nemzetközi tábor, itt a gyerekek ismereteket szerezhetnek egymás kultúrájáról, barátságokat kötnek, és ha szívesen gondolnak vissza a Nyíregyházán eltöltött napokra, lehet, hogy később újra ellátogatnak a városba.


SOKFÉLE PROGRAM VÁR A TÁBOROZÓKRA

 

Ebben az évben 60-an táborozhatnak Sóstón. A gyerekek közül voltak, akik már nem először jöttek el.

– Tavaly már voltam ebben a táborban, és nagyon jól éreztem magam – mondta Szikszai Laura. – Tanultunk a közlekedési szabályokról, megmutatták az elsősegélynyújtást és az újraélesztést, volt rendőrségi és tűzoltó-bemutató. És sok barátot szereztem. Szerintem idén is jó lesz.

Az egy hét alatt a gyerekek játékos formában szerezhetnek ismereteket a közlekedési szabályokról, de a kicsiknek szabadidős programokat, kirándulásokat is szerveznek.

F. A.

(Fotó: Szarka Lajos)