Közös összefogással aszfaltoznak

 

 

A Thököly Imre utca lakosai megkeresték Nyíregyháza polgármesterét az utca szilárd útburkolattal történő ellátása érdekében. Az útfejlesztő beruházás megvalósítására részben önerős felajánlást tettek, amire reagálva az önkormányzat megkereste az érintett lakosokat, s azt a tájékoztatást adta, hogy 100 000 forint összegű hozzájárulás megfizetése mellett vállalja a Thököly Imre utca fejlesztését a lakosok kérelmében foglaltaknak megfelelően. Végül az összes érintettel – 12 lakossal – került sor a közérdekű kötelezettségvállalás nyújtásáról szóló megállapodás megkötésére és összesen 1 200 000 forint összegű lakossági támogatás felhasználása mellett valósulhatott meg a közel 40 millió forint összértékű útfelújítás.


– Nagyon fontosnak tartom, hogy Nyíregyházán egyre többen gondolják azt, hogy nekik is tenniük kell azért, hogy saját maguknak jobb legye. Itt erről van szó tulajdonképpen. Abban az utcában elkészül a napokban egy aszfaltút, ezzel az ott lakók és oda járók teljesen más körülmények között közlekedhetnek, emellett növeli az ingatlanok értékét. Természetesen ahogy lenni szokott nem csak aszfaltozni kellett, hanem itt is meg kellett oldani a csapadékvíz elvezetését, azt is megoldottuk és már több helyet is tudok, ahol megindult a lakossági kezdeményezés és összefogás annak érdekében, hogy ők tevőlegesen is hozzájáruljanak ahhoz, hogy az utcájukban egy aszfaltút épüljön –
mondta el dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármester.


Határidő előtt elkészült

 

A város számos pontjáról érkezik útépítési kérelem a városházára, melyeket minden egyes alkalommal külön-külön megvizsgálnak az adott helyszínen. Ám az útépítésnek vannak műszaki feltételei, így hiába áll rendelkezésre adott esetben az önkormányzati forrás, ha a területen nincs megfelelő szabályozási szélesség, amit minimális területek átadásával lehetne orvosolni, a költségeket pedig átvállalná az önkormányzat. A vállalkozási szerződésben november 30-ai teljesítési határidő szerepelt, de az út aszfaltozása határidő előtt elkészült.


Kanócz Rita