Kreatív kuckó a nyíregyházi forgatagban
Közeleg a karácsony és saját készítésű ajándékkal lepnénk meg szeretteinket? A nyíregyházi Adventi Forgatag Kreatív kuckója ebben segít nekünk – hiszen nincs is jobb, mint olyasmit ajándékozni, amit mi magunk készítettünk!

Egy mosolyért cserébe angyalkát, karácsonyfadíszt és még számos ajándéktárgyat segítenek elkészíteni a nyíregyházi Jósa András Múzeum munkatársai. Az Adventi Forgatag egyik házikójában találhatjuk meg Kreatív kuckójukat, ahol kicsiket és nagyokat egyaránt szeretettel várnak december 20-áig, mindennap 9:00–12:00 és 16:00–19:00 között.

 

NEM CSAK GYEREKEKNEK!

 

– Hétköznap óvodás és iskolás csoportok, hétvégén pedig inkább családok néznek be hozzánk. Pénteken több mint 150 látogatónk volt – árulta el a múzeum egyik dolgozója. Azonban nem csak a fiatalabbak érdeklődnek a kézműves tevékenységek iránt: szülők és nagyszülők is részt vesznek az ajándéktárgyak készítésében. Ellesnek néhány lépést, otthon pedig már ők mutatják meg a legkisebbeknek, hogy milyen módon készíthetnek például tobozmanót.

 

IGAZI AJÁNDÉKGYÁR

 

Számos lehetőség közül válogathatnak az érdeklődő kézművesek. Dekor Mikulás, kukorica és papír girland, beregi keresztszemes és hűtőmágnes karácsonyfadísz, zsenília és pecsételt gyurmadísz, karácsonyi képeslap és könyvjelző, valamint múzeumi mécses készítéséhez szükséges kellékek is találhatóak az ajándékgyárban.

Ottjártamkor több karácsonyfadísz is készült, valamint faliképek ragasztásos technikával – baglyokkal na meg persze a jó öreg Mikulással a középpontban. A hatéves Lili papírangyalkát készített. – Ajándék lesz, de az titok, hogy kinek – súgta a fülembe gyorsan.

A kívül-belül karácsonyi díszbe öltözött házikóban nevetés, kikapcsolódás és meghitt ünnepi hangulat vár mindenkit!

A színes papírok, eszközök és különféle dekorációs kellékek kavalkádjában pedig úgy éreztem magam, mintha a Mikulás nyíregyházi ajándékgyárában lennék, és a manókkal együtt készülnék a Szeretet Ünnepére!

Szöveg és fotók: Farkas Fanni