Kukorica krémleves
A nagy melegben az egyik legfinomabb eledel a kukorica krémleves. Ráadásul itt a kukoricaszezon, így egyre olcsóbban juthatunk hozzá a nyíregyházi piacokon a kukoricához. Az alábbi recept a Nyíregyházi Kosár Közösség honlapján található.

Hozzávalók a kukorica krémleveshez

1 fej vöröshagyma kockára vágva
1 közepes sárgarépa kockára vágva
1 mk. hidegen sajtolt olaj (napraforgó, kukorica, olíva)
természetes só
1 l tiszta víz
6 evőkanál kukoricadara
2 cső (nem főtt) kukoricáról levágott szemek

A mokkáskanál olajon csipet sóval pirítjuk a hagymát, majd rátesszük a sárgarépát, és tovább pirítjuk együtt még néhány percig. Aztán felöntjük vízzel, puhára főzzük a zöldségeket, majd mixerrel pépesítjük. Visszatesszük a tűzre, és folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a kukoricadarát. Amikor kicsit besűrűsödik, készen is vagyunk. Ekkor tesszük bele a kukoricaszemeket, melyek a meleg levesben szépen megpuhulnak. Gyönyörűségesen szép és isteni finom.

Forrás