KUPAGYŐZTES, KUPAGYŐZTES, KUPAGYŐZTES!!!!!!!!!

 Először találkozott a női röplabda Magyar Kupa döntőjében a Nyíregyháza és a Békéscsaba.

Az érdi finálét a BRSE kezdte jobban, elsősorban jó blokkjaival lépett meg a címvédő 7-3-ra. A folytatásban viszont sikerült felzárkózni, Matic pedig 11-11-nél egyenlített, majd a vezetést is átvették a mieink! Ettől kezdve szoros volt az állás, és remek blokkokkal illetve ütésekkel 21-19-nél a Fatum állt jobban, de hosszú labdamenetek után egyenlített a Békéscsaba. 22-22-nél, majd 23-23-nál is döntetlen volt. Óriási adok-kapok következett, a végén Fresco labdája után szettlabdája volt a BRSE-nek, de hárították a mieink. Mlinar viszont kétszer is betalált, így nyerte az első játszmát a Békéscsaba.

A második játszmában villámrajtot vett a Nyíregyháza, ezúttal 7-3-ra a Fatum lépett meg. A folytatásban ugyan csökkent a különbség, de jól játszottak a mieink, így vezettek, és Matic nyitása után 14-8-nál már második idejét kérte ki a Békéscsaba. Sőt! Fernandez pontjával tovább nőtt az előny, és magabiztosan menetelt a szettgyőzelem felé a Fatum. A hetedik blokk után már 19-10 volt az állás, és végül nagyon simán nyerte is a játékrészt a Nyíregyháza, ezzel egyenlített.

A harmadik szettet is a mienk kezdték jobban, vezettek a játékrész elején, és ismét 7-3 volt az állás. Miközben jók voltak a nyitások, mezőnyben is sok labdát hárított a Nyíregyháza, Tóth Fruzsina remekül védekezett. 13-5-nél nyolc pont volt az előny! Bár stabilabb lett a BRSE nyitásfogadása, remekül blokkolt a Fatum, így nyerte a harmadik szettet, és már 2-1-re vezetett!

A negyedik játszma is nyíregyházi vezetéssel indult, ezúttal 6-3 volt az állás. Fernandez fantasztikusan játszott és vezérletével tovább nőtt a különbség, így 10-6-nál időt kért Alberto Salomoni, a csabaiak mestere. Olvadt az előny, de 16-14-nél a Fatum állt jobban, ám 17-17-nél egyenlített a BRSE. Ekkor azonban Kalicanin blokkolt egy nagyot, de jött a válasz a másik oldalról. Valdez visszavette a vezetést, Fresco újra egyenlített. Egy-egy pont, így 20-20-al kezdődött a hajrá. Kalotai is blokkolt, de Frescót nem lehetett tartani, így végül nagy csatában nyerte a játékrészt a Békéscsaba és jöhetett a döntő szett.

Az 5. felvonás két Fatum ponttal indult, és 4-2-nél is maradt az előny, 7-3-nál pedig négy volt a különbség. A térfélcsere után is folytatódott a nyírségi varázslat, 9-4-nél karnyújtásnyira került a kupagyőzelem. Matic bombázta be a labdát kétszer is, 11-5! A Fatum Nyíregyháza végül egy óriási mérkőzésen legyőzte a Magyarországon szinte verhetetlen Békéscsabát, és 11 év után megnyerte a Magyar Kupát!!!!

Női Röplabda Magyar Kupa Döntő

Békéscsaba – Fatum Nyíregyháza 2-3 (24, - 15, -16, 21, 5)

Nyíregyháza: G. Francesco, Matic, Fernandez, Kalotai, Kalicanin, Valdez
Csere: Tóth F. , Villám, Kotormán

Hollósy László vezetőedző :Tündérmese! Ebben a sikerben benne volt Horváth András és Kőhalmi Richárd munkája, a lányok pedig elhitték, hogy megnyerhetik a döntőt. Tettünk pluszt a játékunkhoz amivel megleptük a Békéscsabát, de nehéz elhinni, hogy sikerült!

Dankó László 

Fotó:hunvolley.hu