Kutyafuttató a Homok soron

 

Pórázon vagy póráz nélkül?


Csak pórázon lehet kutyát sétáltatni városunkban, a szabályozás 2014. január elsején lépett hatályba. Aki nem tesz eleget az önkormányzati rendeletben foglaltaknak, szabálysértést követ el és akár bírságra is számíthat. Az ebtulajdonosok azonban egyre több, kijelölt és zárt helyen sétáltathatják és tréningezhetik kedvenceiket. A legújabb kutyafuttató a Homok soron várja az ebeket és gazdáikat. Dr. Kovács Ferenc polgármester elmondta:

„Tizenkét kutyafuttató van már a városunkban, ebből hatot az elmúlt két évben, illetve az idén építtettünk. 2017-ben a Homok soron és a Malomkertben. Azért fontos a fejlesztés, mert nagy rá az igény, hiszen sok a kutyatulajdonos. De ez nemcsak a kutyáknak és az ebtulajdonosoknak jó ez a futtató, hanem mindenkinek, mert ugye itt póráz nélkül lehetnek a kutyák – és egyébként csak pórázzal lehetnek a városban. Én azt gondolom, hogy ahhoz, hogy a szabályt be tudjuk tartatni, ahhoz lehetőséget is kell teremteni.”


További képekért kattintson a fotóra!

Fotó: Szarka Lajos

 

Tacskók és bernáthegyik is jól érezhetik magukat


A Homok sori kutyafuttató több mint 2000 m2-es terület. Két részre van osztva, így a kis- és nagy testű kutyák elkülönítve játszhatnak. Több fát is ültettek a területre, a gazdik pedig kerti padokon pihenhetnek, míg az ebek az akadálypályán játszanak. Több hulladék- és kutyapiszok-gyűjtőt is elhelyeztek, a kutyafuttató használatát házirend szabályozza. Dr. Adorján Gusztáv önkormányzati képviselő elmondta, őt is többen megkeresték, hogy szeretnének kutyafuttatót a környékre. Így most már kondipark és kutyafuttató is van a városrészen. Utóbbit a város képviselői a helyi kutyatulajdonosokkal együtt adták át kedden.


Dér Vivien