Lapcsánkával kínálták a sétálókat – Hosszú sorokban álltak az önkormányzat standja előtt

Harmadik alkalommal kínálták lapcsánkával a forgatagban sétálókat az önkormányzati képviselők. Az idei adventi időszak utolsó csütörtök délutáni programján Nagy Szabina és Vassné Harman Gyöngyi segített az igazi nyírségi étel kiosztásában.

Ismét nagy tételben sültek a forró olajban a lapcsánkák a Kossuth téren, az önkormányzat kis házában ezúttal is és a többi alkalommal is Szoboszlai Gyula mesterszakács, a Nyírségi Ízkirályok Egyesületének elnöke készítette a finomságokat. Az elmúlt hetekhez hasonlóan, most is csütörtök délután várták a járókelőket, akiket ez alkalommal Nagy Szabina és Vassné Harman Gyöngyi várt. Már hagyománynak számít, hogy a nyíregyházi önkormányzat az advent idején hetente egyszer lapcsánkával kínálja a forgatag vendégeit.

Akik éppen erre sétálnak vagy erre jönnek, egy-egy lapcsánkát vehetnek a kezükbe. Ez egy nagyon fontos múltbéli kezdeményezés, ami még idén is tart, mert így legalább egy kicsit meg lehet az embereket, a közösséget szólítani és egy kicsit közelebb kerülhetünk hozzájuk” – nyilatkozta Nagy Szabina önkormányzati képviselő.

Segítsünk egymásnak

A mostani nehéz helyzet ellenére az önkormányzat most is megtartotta azokat a hagyományokat, amivel kedveskedni, segíteni tud a lakosságon, így például a nyugdíjasok karácsonyi csomagját is biztosították. A karácsony az összefogásra és egymás segítésére is felhívja a figyelmet.

Ha vannak olyan emberek, szomszédok a lakókörnyezetünkben, akik esetleg segítségre szorulnak, legyen, aki támogatja őket. Ez az időszak kimondottan ilyen, az a legfontosabb, hogy senkit ne hagyjunk magára, senkit ne hagyjunk kilátástalan helyzetben” – tette hozzá Vassné Harman Gyöngyi önkormányzati képviselő.

A lapcsánkának több neve is van, tócsni, röszti, lepcsánka. Alapanyaga a krumpli és a liszt, viszont a Nyíregyházán készültnek van egy olyan különleges íze, amiért még ezt a hosszú sort is megérte kivárni, ami csütörtök délután kígyózott az önkormányzat standja előtt.

Kapcsolódó galéria

Ingyenes lapcsánka 20221215