Lecsós palacsinta
Lassan egész elviselhető ára van a paprikának, paradicsomnak, sőt már a kiskertekben is szedhető, így sok nyíregyházi családnál már egyre többször kerül asztalra paprikából, paradicsomból készült étel. Mi most egy egyszerű, de annál finomabb receptet adunk közre. Első sorban azoknak, akik szeretnének valami újat kipróbálni.

Cukor nélkül papírvékony, kisméretű palacsintát sütünk. Finom lecsót főzünk kevés lével. Mikor elkészült, ráütünk pár tojást és azzal elkeverjük. Ha kihűlt, az előzőleg elkészített palacsinták közepébe egy-egy evőkanálnyit rakunk belőle. A palacsintát négy oldaláról ráhajtjuk, óvatosan megforgatjuk tojásban és szitált zsemlyemorzsában, olajban, vagy zsírban gyorsan kisütjük. Tálalás előtt petrezselyemzölddel díszítjük.

Nagyon laktató és finom étel a lecsós palacsinta. A hozzávalók a nyíregyházi piacon könnyen beszerezhetőek.

Jó étvágyat!