LED-csereprogram harmadik kör: július 31-ig lehet regisztrálni

Nyíregyháza MJV Polgármesteri Hivatala és a CYEB Energiakereskedő cég jóvoltából ismét elérhető a nagy népszerűségnek örvendő LED-csereprogram harmadik köre. A program célja, hogy a lakosok ingyenes LED fényforrásokhoz juthassanak, amelyek jelentős megtakarítást eredményeznek a villanyszámlában, és csökkentik a háztartási hulladék mennyiségét.

A programban kizárólag azok vehetnek részt, akik az előző körökben nem regisztráltak. A regisztráció folyamata egyszerű és gyors: néhány adat kitöltése és dokumentumok feltöltése után a rendszer kiszámolja, hogy a háztartás hány ingyenes LED-re jogosult az éves áramfogyasztás és az otthonukban található izzók száma alapján.

 

Pénztárcabarát és környezetkímélő megoldás

A LED fényforrások használata nemcsak anyagi megtakarítást jelent, hanem környezetvédelmi szempontból is előnyös, hiszen hosszabb élettartamuk miatt kevesebb hulladékot termelnek. Egy átlagos magyar háztartásban található 20 darab izzó a teljes villanyköltség közel egyharmadát jelenti. A ledcsere.hu oldalon található kalkulátor segítségével bárki könnyen kiszámíthatja, milyen éves megtakarítást eredményez a korszerű izzók használata.

 

Mit kell tudni a jelentkezésről?

A fényforrásokra 2024. július 31-ig lehet regisztrálni a www.ledcsere.hu oldalon. Fontos, hogy a regisztráció utolsó lépésében átvételi helyként Nyíregyházát kell megjelölni. A jelentkezéseket a CYEB munkatársai ellenőrzik, ami néhány munkanapot is igénybe vehet. A jelentkezők a regisztrációt követő hetekben kapnak e-mailben értesítést az átvétel időpontjáról. A regisztráció véglegesítéséhez szükséges a visszaigazoló e-mailben található linkkel megerősíteni a jelentkezést.

 

4657 háztartás, 177 millió forint megtakarítás

A nyíregyházi LED-csereprogram eddigi eredményei figyelemre méltóak. Mint ahogy arról már korábban hírt adtunk, májusban Zöld Bajnok lett Nyíregyháza a lakossági LED-csereprogramban elért eredmények alapján! A programban részt vevő 530 önkormányzat közül 114 nyerte el a Zöld Bajnok címet és 9 került be a legkiválóbb települések közé, köztük Nyíregyháza is, 4657 regisztrált háztartással. Az összes megtakarítás mértéke több mint 177 millió forint, és a CO2-kibocsátásból származó megtakarítás 666 tonna. A kormány célkitűzése szerint 2030-ra Magyarországon a napelemes erőművi kapacitás eléri a 12 gigawattot, ami az országot vezető szerepbe helyezné a zöldenergia tárolásában.