Lekötötték az uniós források kétharmadát
Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében 2020-ig országosan a második legmagasabb támogatási összeg, 89,3 milliárd forint áll rendelkezésre a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programból. Augusztus végéig a források 66 százalékát, 58,8 milliárd forintot ítéltek oda a nyertes pályázatokra.

A 2014-2020-as európai tervezési időszakra a megyei önkormányzatoknak ki kellett dolgozniuk a TOP-hoz kapcsolódó, a források tényleges elosztását megalapozó Integrált Területi Programot, összehangolva a helyi igényeket. Csak azok a projektek lehetnek sikeresek, amelyek a Döntés Előkészítő Bizottság javaslata alapján, az Irányító Hatósági döntést követően megkapják a megyei közgyűlés egyetértő nyilatkozatát. Lipők Sándor miniszteri biztos elmondta, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében 2020-ig országosan a második legmagasabb támogatási összeg, 89,3 milliárd forint áll rendelkezésre a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programból.

 

További képekért kattintson a fotóra! (Fotók: Szarka Lajos)

 

36 MILLIÁRD MÁR A PÁLYÁZÓKNÁL VAN

 

Augusztus végéig a források 66 százalékát, 58,8 milliárd forintot ítéltek oda a nyertes pályázatokra. A megkötött szerződések aránya 51 százalékos, ez 45,8 milliárd forintot jelent, 36 milliárdot pedig már ki is utaltak a sikeres projektekre.
2020-ig az összesen 89,3 milliárd forintos forrásból valósulhat meg a megyei településeken ipari park, óvoda és bölcsőde épületek felújítása, belterületi utak építése, közlekedés- és turizmusfejlesztés, városrehabilitáció, valamint egészségügyi és közösségi szolgáltatások minőségi fejlesztése.

Szoboszlai Tibor