Lélekemelő programot szervezett a Fiatal Fogyatékkal Élők Otthonáért Egyesület a Sóstói erdőben

A Fiatal Fogyatékkal Élők Otthonáért Egyesület felhívására a sport, az egészség és a környezettudatosság jegyében létrehívott rendezvényükhöz közel húsz partner csatlakozott.  Színes és érdekes programokkal várták azokat, akik szívesen töltik szabadidejüket a természetben, közel áll hozzájuk a játék és a kézműves tevékenység. A szervezők úgy vélték a MOST A LEGJOBB ALKALOM, és ennek jegyében egy napot szerveztek, amely kikapcsolt, feltöltött és szórakoztatott!

 

- Most is beigazolódott, hogy ha erősen hiszünk valamiben, az valóra válhat. Az utolsó pillanatig kitartottunk és bíztunk abban, hogy minden jól alakul, még az időjárás is!

– hangsúlyozta Tolnainé Sitku Erika, a FIFOT Egyesület elnöke.  

Ennek szellemében rendezték meg a A MOST volt A LEGJOBB ALKALOM a Civil kavalkádot. Az időjárás változékonysága miatt rövidített programmal, de eső nélkül és vidám hangulatban zajlott a szeptember 14-ei esemény. Az egészség - sport - környezettudatosság jegyében létrehozott rendezvényt végül 16 szervezettel közösen, színes programokkal tették emlékezetessé. Megköszönték valamennyi partnerünknek, hogy a saját lehetőségeikkel és tehetségükkel csatlakoztak, és gazdagították a résztvevőket tudásuk gyarapításában és hozzájárultak ahhoz, hogy élményekkel gazdagodjanak. Élő mesefigurák, kézműves foglalkozások, szalvéta hajtogatás, valamint Hősképző, drog-és alkohol prevenciós játék, Blazepod reakció játék, kerekesszékes kosárlabda bemutató, MediBall, kung-fu, ÉAK puzzle játék, közös torna, egészségi állapotfelmérés, ügyességi akadálypálya, és N.I.C.S. probiotikumos táplálékkiegészítők várták a résztvevőket. Ezeken túl pedig, megkóstolhatták a brokkolikrémes, spenótkrémes, céklakrémes kenyereket, és nem hiányozhatott a klasszikus zsíros kenyér, lilahagymával és nagyon finom házi limonádéval. Mindenki használhatta a sporteszközöket, kipróbálhatta a különböző sportágakat, és bezsebelhette az ajándékokat. A szervezők köszönik a szíves támogatást Nyíregyháza MJV Önkormányzatának, ami inspirálóan hatott a rendezvény megvalósításához.

Forrás: Fiatal Fogyatékkal Élők Otthonáért Egyesület