Letartóztatásban marad a kábítószerkereskedelemmel gyanúsított férfi
Letartóztatásban marad a kábítószerkereskedelemmel gyanúsított férfi

A Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírója 2020. május 6-án a jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt indult eljárásban 2020. augusztus 7-ig meghosszabbította H.P. gyanúsított letartóztatását.

A megalapozott gyanú szerint a férfi rendszeresen vásárolt kábítószert Budapesten, amit Kisvárdán és környékén tovább értékesített. 2019. március 1-jén és szeptember 5-én rendőrök igazoltatták, s mindkét alkalommal autójában kábítószert találtak. Ezután 2019. október 31-én a férfi ismét kábítószert szerzett Budapesten, amit két személygépkocsiba rejtett, majd azokkal Nyíregyháza felé indultak. A gyanúsított által vezetett autót egy nyíregyházi parkolóban vonta intézkedés alá a rendőrség. A másik sofőrt, aki a gyanúsított megbízásából vezette az autót, Kékcse közelében igazoltatták. Mindkét autóban nagy mennyiségű kábítószert találtak.

 

A fenti cselekmények miatt a nyomozás még folyamatban van. A bíróság szerint a kiemelkedően súlyos, akár életfogytig tartó szabadságvesztéssel is büntethető bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt továbbra is tartani lehet attól, hogy a gyanúsított szabadlábra helyezése esetén megszökne vagy elrejtőzne a hatóságok elől, illetve a férfi előélete miatt – többször volt büntetve kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények miatt - fennáll a bűnismétlés veszélye is.

Az ügy másik gyanúsítottja jelenleg szabadlábon van.

 

A végzés végleges.

 

dr. Resán Dalma

sajtószóvivő