Lezárult a pótfelvételi a Nyíregyházi Főiskolán

– A pótfelvételi eljárásban több mint 300 képzés önköltséges finanszírozási formája közül lehetett választani a Nyíregyházi Főiskolán. A legnépszerűbb, akárcsak az alapeljárásban, a pedagógusképzés volt. Tavalyhoz képest, ha kis mértékben is, de csökkent a pótfelvételire jelentkezők száma. Mindez azt tükrözi, hogy a jelentkezők már az alapeljárásban megfontolták a döntésüket – értékelte dr. Kovács Zoltán, oktatási rektorhelyettes, Nyíregyházi Főiskola.

 

Beregszászon még zajlik a felvételi

 

A nyár végi-őszi beiskolázásoknak még nincs vége, a főiskolához tartozó határon túli képzések vonatkozásában még zajlik a pótfelvételi, valamint az eredmények kiértékelése. A beregszászi kihelyezett képzésben még nem zárult le az eljárás, de a tervek szerint 30-35 hallgatóval bővül gazdálkodási és menedzsment szakon a szeptemberi tanulói létszám. A szakirányú továbbképzési szakokra pedig továbbra is nagy az érdeklődés, az eredményre azonban még hétfőig várni kell.

 

Legnépszerűbb a pedagógusképzés

 

A idei felvételi eljárásban így a Nyíregyházi Főiskola valamennyi induló szakára így 1231 hallgató nyert felvételt. A jelentkezők harmada mesterképzésre jutott be, számuk fölülmúlta a tavalyi év adatát. Alapképzésben azonban kevesebben kezdhetik meg felsőfokú tanulmányaikat az intézményben szeptemberben. Felsőoktatási szakképzésben ugyanakkor többen jutottak be tavalyhoz képest. A Nyíregyházi Főiskolán a legnépszerűbb képzési terület már évek óta a pedagógusképzés, amelyre a jelentkezők közel fele jutott be. Második helyen a gazdasági szakok állnak 10 százalékkal, ezt követik az agrár, a sport, a természettudomány és a műszaki terület. A beiskolázásra vonatkozó gyakorlati tudnivalókat a napokban postázzák az érintettek számára. Az intézmény kapuja pedig ünnepélyes tanévnyitó keretében szeptember 12-én nyílik meg az új hallgatók előtt. Ekkor adják át egyúttal a jubileumi arany, gyémánt, vas és rubindiplomákat is.

Piszár Tünde