Lions adomány a kórháznak

Az Első Nyíregyházi Lions Club idén októberben immár 15. alkalommal rendezte meg jótékonysági bálját a megyeháza dísztermében, és a bevétel jelentős részét hagyományosan a Jósa András Oktatókórháznak adományozzák.

Jeles Emőke, az Első Nyíregyházi Lions Club soros elnöke elmondta, a nemzetközi mozgalmuk elsősorban a látássérülteket támogatja, így 15 évvel ezelőtt ők is a gyermekszemészeti osztályt segítették. Azóta a kör kibővült, hiszen a tavaszi egészségnapjukon a kórház más osztályaitól is kapnak támogatást, amit viszonoznak.

 

TÖBB KÓRHÁZI OSZTÁLYT TÁMOGATNAK

 

A Lions Club soros elnöke ünnepélyes keretek között adta át a félmillió forintos adományt jelképező táblát a megyei kórházak főigazgatójának. Dr. Adorján Gusztáv a klub tagjait tájékoztatta a tömbkórház projektről, valamint az intézményt érintő fejlesztési beruházásokról. Hangsúlyozta, a kórház minden adományt szívesen fogad, amelyeket a betegek gyógyítására fordítanak.

További képekért kattintson a fotóra!

A Lions Club idei támogatásából részesül a szemészet, a fül-orr-gégészet, az ortopédia, a diabetológia és a Zay Anna középiskola is.

 

FOLYTATÓDIK A JÓTÉKONYSÁG

 

Az Első Nyíregyházi Lions Club a jövőben is folytatja jótékonysági munkáját, újra megrendezik majd az egészségügyi szűrőnapot, a hagyományos bált. Az ifjúsági tagozatuk, a Leók pedig meséléssel teszik szebbé a gyermekosztályon gyógyulók hétvégéit.

Szoboszlai Tibor

(Fotó: Szarka Lajos)