Ma kezdődik a hét legvidámabb hete, mutatjuk a mai programokat!

Hivatalosan 18.30-kor veszi kezdetét, azonban a mutatványosok már délután öt órától megjelennek a Kossuth téren. 19.00 órától a nagyszínpadon a Nox lép fel, ezzel párhuzamosan pedig a kőszínházban is elkezdődik a versenyprogram a Szívhang című előadással, amiben olyan ismert nevek szerepelnek, mint Szulák Andrea, Epres Attila, Györgyi Anna, és Sajgál Erika. A Kossuth téren 20.30 kezdődik a második koncert, amelyet a Firkin biztosít. 22.00-től a Vidor kisszínpadát Gulyás Attila és Kazár Tici foglalja el, 23.00-tól pedig Dj. Németi biztosítja kellemes hangulatot a Vidor kertben.

Tudta, hogy a nyíregyháziak „Pusija”, Puskás Tivadar lesz a Vidor zsűri elnöke? Ha nem tudta, láthatja is a remek művészt, hiszen este 18.30-tól Novák Irén, helyettes államtitkár (Kulturális és Innovációs Minisztérium), Kovács Ferenc polgármester, Bárány László. a Master Good cégcsoport alapítója, valamint Kirják Róbert a színház direktora társaságában részt vesz a megnyitó ünnepségen.       

Aztán érkezik a NOX!

A 2000-es évek egyik legnagyobb és legsikeresebb ikonikus zenekara, a pop-rock műfaját a népzenével zseniálisan ötvöző NOX visszatért, és egy különleges, látványos koncerttel lép először a VIDOR Fesztivál közönsége elé. Bűvölet című lemezükkel elnyerték az év hazai albuma díjat, a Ragyogás lemez Fonogram-díjas lett, több ízben is megválasztották őket az év zenekarának, a 2005-ös Eurovíziós Dalfesztiválon pedig ők képviselték Magyarországot. A táncosokkal tarkított és a produkcióra oly jellemző végtelenül energikus, és grandiózus koncerten az olyan fülbemászó slágerek is megszólalnak, mint a Százszor ölelj még, a Szeretem vagy a Forogj világ, de a legújabb Főnix című lemezükről is elhozzák a közönség kedvenceit.

A koncert időpontja: 2024. augusztus 23. (péntek) 19.00 Kossuth tér, Nagyszínpad

19.00 Szívhang a kőszínházban a Rózsavölgyi Szalon Arts & Café előadásában!

Hédi, Abigél és Bori barátnők. Évtizedekkel ezelőtt évfolyamtársak voltak az egyetemen, azóta sok minden történt velük, de barátságuk töretlen. Havonta könyvklubot tartanak, most éppen a Bovaryné a téma. A regényhez való viszonyukat erősen befolyásolja aktuális élethelyzetük: Hédi egy csúnya válás után próbálja összeszedni magát, Abigél képtelen az elköteleződésre, Bori házassága viszont tökéletes. Legalábbis annak tűnik, amíg fel nem bukkan Andris, a volt csoporttárs... Régi sérelmek, elszalasztott lehetőségek, félreértések, vágyak és indulatok kavarognak. Mihez kell nagyobb bátorság? Nemet vagy igent mondani a szerelemre? Szórakoztató és érzelmes történet, avagy ötven után is van élet.

20.30 Hallott már a Firkinről?

A Fonogram-díjas Firkin 2008-ban alakult, kelta punkmuzsikát játszó magyar jumpin' punkzenekar, mely 15 év alatt 17 országban több mint 700 önálló koncertet adott. A nemzetközi szinten is kedvelt együttes koncertjei igazi örömünnepek, nagy bulihangulattal, minőségi zenéléssel. A 2018-as lemez (We Are The Ones) több helyen is bekerült a nemzetközi TOP 10 listákba, a Folk’n’Rock (USA) szerkesztői véleménye alapján pedig ez lett az Év Legjobb Albuma.

A koncert időpontja: 2024. augusztus 23. (péntek) 20.30 Kossuth tér, Nagyszínpad

22.00 Gulyás Attila és Kazár Tici közös zenekaros koncertje a kisszínpadon!

Gulyás Attila, a Móricz Zsigmond Színház színművésze és Kazár Tici közös, zenekaros koncertje, ahol a pörgős éjszakai bulit jól ismert régi és napjaink zenei hangulatával garantáljuk!

23.00 Maradjunk a Vidor kertben, mert jön DJ. Németi, aki több évtizede Kelet-Magyarország ikonikus lemezlovasa.