Ma már megteltek az iskolapadok!

Tucatjával érkeztek ma a diákok az Apáczai Csere János Általános Iskolába. A legtöbb nebulót a szülők kísérték el a suli bejáratáig. A felnőttek azt mondták, nem volt egyszerű a mai reggel. 

– Alig bírtunk felkelni. Két gyereket indítunk most útnak, úgyhogy nehéz – mosolygott Ladányi Szabolcs, aki a kisfiától búcsúzott.

859 gyerek érkezett meg a téli szünetről a patinás oktatási intézménybe. A diákok azt mondták, hogy a tanulást még jegelték volna, de a cimborákat már nagyon várták.

– A tanulást nem annyira vártam, a barátnőket már vártam nagyon és nehéz volt felkelni – nevetett Kelemen Lili Anna.

– A barátok miatt volt kedvem iskolába jönni, de amúgy nem nagyon akartam, mert nehéz volt felkelni, ahhoz képest, hogy mikor feküdtem le esténként. És a tanulás miatt, hogy 3 hónapon át kell járnom a tavaszi szünetig – fejtegette Drágád Dalma.

 

Laza napra készülnek

 

A 4. c. osztály testnevelés órával kezdett kedd reggel. A tanárnőjük boldog új évet kívánt nekik, majd könnyű futással indította el a napot. A pedagógus azt mondta, ez egy lazább nap lesz, mert fokozatosan kell visszaszoktatni a gyerekeket az iskolai munkához. 

– Elsőnek meghallgatjuk a téli élményeket, ki mit kapott, hogy töltötte a szünetet, aztán ez után jön a nehezebbik kérdés, hogy ki vette elő a tankönyvet. Belenézett-e egyáltalán, miket ismételt. Ez az első nap általában nagyon jó hangulatban telik, úgyhogy ez egy ilyen kis lazább nap lesz – mondta el Belme Gabriella pedagógus.

 

Jól esett a szünet

 

Az Apáczai igazgatója azt mondta, a félév előtt diákoknak és tanároknak is jól esett egy kis szünet.

– Mindenkinek nehéz elkezdeni, hiszen közel két hetet töltöttünk a téli szünetben otthon, de ez a töltődés mindenkinek szükséges, úgy a tanulónak, mint a tanárnak egyaránt, és természetesen a szülőknek is, hiszen a család fontos dolog és a karácsony, a szilveszter összehozza a családokat újra, és kell egy kis feltöltődés. A tanárnak pedig nincs mit választania, mint ahogy nekem sem, ahogy a többieknek is vissza kell illeszkednünk a munkába, folytatni azt a feladatot, amit elkezdtünk szeptemberben – tette hozzá Andó Károly igazgató.

 

Messze még az április

 

Legközelebb április 13-tól április 18-ig mehetnek hosszabb szünetre az iskolás korú gyerekek. A tavaszi szünetig azonban még bő három hónapot kell keményen tanulniuk.

Z. Pintye Zsolt